Emberek milliói küzdenek még mindig a számlák befizetésével Nagy-Britanniában a megélhetési költségek válsága miatt 1

Egy új felmérés szerint az Egyesült Királyságban közel 7,5 millió ember küzd még mindig a számlák befizetésével a magas megélhetési költségek miatt. Minden kilencből egy felnőtt azt mondta, hogy az elmúlt hat hónapban volt olyan számla, amit nem tudott befizetni, miközben 14,6 millió ember van az országban, akiknek „megerőltető a helyzet anyagilag, vagy nehezen boldogulnak”.

Emberek milliói küzdenek még mindig a számlák befizetésével Nagy-Britanniában a megélhetési költségek válsága miatt 3

Az infláció – az árak emelkedésének üteme – az elmúlt hónapokban lelassult, ami azt jelenti, hogy a költségek nem emelkednek annyira gyors ütemben, mint tavaly. Ennek ellenére az alapvető dolgok, például az élelmiszer- és energiaszámlák árai jóval magasabbak, mint néhány évvel ezelőtt.

A Financial Conduct Authority (FCA) felmérése során 3450 felnőttet kérdeztek meg, és az eredményeket a teljes lakosságra vonatkozó előrejelzések készítéséhez használták fel. Sheldon Mills, az FCA egyik munkatársa a következőket mondta: „Kutatásunk azt mutatja, hogy sokan még mindig küzdenek a számláik befizetésével, bár biztató azt látni, hogy bőven akadnak, akik igénybe veszik a rendelkezésre álló segítséget.”

De miért küzd annyi Nagy-Britanniában élő a számlái befizetésével? Az FCA idei megélhetési költségek felmérésének eredményei szerint 7,4 millió ember érezte magát „súlyosan leterhelve” számlái vagy a hitelei miatt a 2024 januárját megelőző hat hónapban.

Ez a szám szerencsére alacsonyabb a 2023. januári 10,9 milliónál, de jóval magasabb, mint a 2020. februári 5,8 millió – a megélhetési költségek válságának kezdete előtt. Mintegy 5,5 millió ember nyilatkozott emellett úgy, hogy megcsúszott a befizetésekkel, vagy egyáltalán nem tudott befizetni egy vagy több számlát az elmúlt hat hónap során, szemben az egy évvel korábbi 6,6 millióval.

5,9 millió ember van az országban a tanulmány szerint, akiknek egyáltalán nincs rendelkezésre álló jövedelme, míg az FCA szerint a felnőttek körülbelül fele csökkentette az éttermekben való étkezések számát, és új ruhák vásárlására fordított kiadásait, és az élelmiszer vásárlásra szánt havi keretet. Továbbra is a magas infláció és a jelentősen megnövekedett költségek a fő mozgatórugói az emberek pénzügyi nehézségeinek.

Ráadásul miközben a megélhetési költségek emelkedtek az elmúlt években, a bérek nem tudtak vele lépést tartani. A bérek növekedése csak a közelmúltban kezdte meghaladni az infláció mértékét – a januárig tartó három hónapban a bónuszok nélküli átlagkereset 6,1%-kal nőtt, végre meghaladva a 4%-os inflációt.

De ezt megelőzően volt egy majdnem kétéves időszak, amikor az infláció folyamatosan magasabb volt, mint a bérek emelkedése – csökkentve a dolgozók bércsomagjának reálértékét. Emellett jelenleg drágább hitelt felvenni, mivel a kamatokat az elmúlt 16 év legmagasabb szintjére emelték. Így tehát sok oka van annak, hogy jelenleg sok Nagy-Britanniában élő személy és család elég komoly pénzügyi nehézségekkel küzd.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után