Emberek közé hajtott egy furgon egy angliai város központjában – 1 halott, többen kórházban 1

Egy férfi a helyszínen meghalt, miután egy furgon több embert is elütött egy angliai város központjában – közölte nemrégiben a helyi rendőrség szóvivője.

Emberek közé hajtott egy furgon egy angliai város központjában – 1 halott, többen kórházban 3

A derbyshire-i rendőrség elmondása szerint szombaton helyi idő szerint 02:10 körül hívták a rendőrséget az ilkestoni Market Place-hez. A rendőrség tájékoztatása szerint egy ember az ütközés következtében annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még a helyszínen életét vesztette, két másik személyt pedig a mentők kórházba szállítottak.

Nem sokkal az incidens után egy férfit, aki nagy valószínűséggel a furgon sofőrje, letartóztattak többek közt gyilkosság elkövetésének alapos gyanúja miatt. A férfi egyelőre őrizetben van, amíg az ügy kapcsán indított nyomozás folyik.

A derbyshire-i rendőrség egyik szóvivője elmondta, hogy a rendőrök nem hiszik, hogy az incidens terrorizmussal kapcsolatos cselekmény lenne, és senki mást nem keresnek jelenleg az üggyel kapcsolatban kapcsolatban. Azt is elmondták, a másik két ember sérülései szerencsére nem voltak életveszélyesek.

Emberek közé hajtott egy furgon egy angliai város központjában – 1 halott, többen kórházban 4

A rendőrség arra kéri a szemtanúkat, és az esetről bármilyen kamerafelvétellel rendelkezőket, hogy azonnal vegyék fel a kapcsolatot a rendőrséggel, a Market Place és környéke pedig valószínűleg zárva marad “egy ideig”. Hozzátették azt is, hogy egy furgont is találtak a nottinghamshire-i Staplefordban, amelyről úgy vélik, hogy köze volt az incidenshez. A Market Place területe és környéke az incidens előtt a karácsonyi vásár miatt tele volt emberekkel.

A közösségi médiában megosztott felvételeken látható, hogy a mentők kihívása után egy kisebb tömeg gyűlt össze a környéken. A King’s Head és a Sir John Warren kocsmák közötti területet ezután a rendőrség lezárta, amíg a kiérkező mentők ellátták a sérülteket.

Maggie Throup, Erewash képviselője a közösségi médiában közzétett bejegyzésében azt mondta, hogy sajnálja a történteket, és gondol az elhunyt és a sérültek családtagjaira.

“Az ügy kapcsán indított nyomozás még csak most kezdődött, ezért nem szeretném, hogy online találgatásokba bocsátkozzunk a történtekkel kapcsolatban” – tette hozzá Throup.

Erewash önkormányzatának vezetője, James Dawson azt mondta, hogy a rendőrség őt is tájékoztatta erről a “szörnyű incidensről”. Ezek után megerősítette, hogy az önkormányzat lemondta a szombati vásárt és, hogy a kereskedőknek alternatív helyeken ajánlottak fel lehetőséget, hogy felállítsák a standjaikat Long Eatonban.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után