Elkezdték elutasítani az EU állampolgárok hitelkérelmeit a Brexit miatt Nagy-Britanniában 1

Az uniós állampolgároktól elkezdték megtagadni a hitelek folyósítását, mivel még bizonytalan, hogy a Brexit után maradhatnak-e, legalábbis egy francia konzulátusi delegált szerint.

Elkezdték elutasítani az EU állampolgárok hitelkérelmeit a Brexit miatt Nagy-Britanniában 3

Patricia Connell, aki bár francia, de 30 éve Angliában él, azt mondta, már több olyan esetet is hallott, amikor a bankok visszautasítottak hitelkérelmét olyanoknak, akik nem brit állampolgárok, és még nincs állandó tartózkodási engedélyük sem. Azt is hozzátette, már több munkáltató kezdi megszegni a diszkriminációról szóló törvényt azzal, hogy határozott időre köt szerződést, amennyiben az adott személy nem tudja bizonyítani az állandó tartózkodási engedélyt.

Connell, aki egyébként kettős állampolgár, és egy brit férfihez ment hozzá, a France in London nevű honlapot szerkeszti, és a francia konzulátus választott delegáltja a fővárosban. „Tudunk róla, hogy egyes bankok máris elutasítanak hitelkérelmeket, ha a kérelmezőnek nincs állandó tartózkodási engedélye, mivel nem lehet tudni, hogy a kilépés után is maradhatnak-e az országban” – mondta. „Nem akarják vállalni a kockázatot, szóval ez történik. És bár egyáltalán nem legális, olyat is hallottunk már, hogy a munkáltatók kérték a bizonyítását a tartózkodási engedélynek, és ha ilyen nincs, akkor csak előre meghatározott időre, mondjuk pár hónapra kötnek szerződést. Nem mindenki csinálja ezt, de voltak olyan esetek, amikor sajnos már megtörtént.”

Azonban nem csak a munkahellyel lehet majd probléma, fél attól is, hogy azoktól, akik nem rendelkeznek az állandó tartózkodási engedéllyel, előbb-utóbb megtagadják a hozzáférést az egészségügyhöz (NHS-hez).

Connellt már több olyan rendezvényre meghívták, ami uniós állampolgároknak szólt, és a Brexit lehetséges következményeit elemezte. Ezeket összefüggésbe hozta a The3Million kampánnyal is, ami egy nonprofit szervezet az EU-s állampolgárok jogainak védelméért létrehozva.

„Egy ideális világban nyugodtan maradhatnánk és élhetnénk itt, anélkül, hogy állandóan bizonygatni kellene, hogy van törvényes papírunk maradásról, és mi pontosan ezért kampányolunk. De emellett azt is el szeretnénk érni, hogy a kormány tegye egyszerűbbé az állandó tartózkodási engedélyt igazoló kártya igénylését. Muszáj egyszerűsíteni – ahelyett, hogy 85 oldalas dokumentumot kellene töltögetni, lehetne úgy, mint Németországban, ahol ez csupán 4 oldalas művelet.” Arról már sokszor lehetett olvasni, hogy a kérelmezők barátságtalan, kitoloncolással fenyegető leveleket kaptak, amennyiben akár egy rubrikát is elfelejtettek kipipálni.

Ahhoz, hogy itt Angliában hogyan is tudod igényelni a permanent residence cardot, itt találsz segítséget.     Forrás   Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után