Öt embert vettek őrizetbe gyűlöletből fakadó erőszak vádjával, mivel megtámadtak, és súlyosan bántalmaztak egy menekült fiút, aki jelenleg is kórházban van kritikus állapotban.

A rendőrség azt nyilatkozta, a csapat a Croydonban található bíróság előtt fog felelni pénteki tettéért. A tinédzsert a támadók elkezdték üldözni, majd brutálisan megverték, miután kiderült, hogy menedékkérő az illető. Legalább 20 embernek volt köze az incidensnek, akár szemtanúként, akár résztvevőként. A 17 éves iráni kurd fiúnak megzúzódott a koponyája, és vérömleny keletkezett az agyában. A rendőrség szerint a földre került sebesültet többször fejbe rúgták.

Egyelőre 8 embert tartanak őrizetben az eset kapcsán. „Tudjuk, hogy sokan, legalább 20 ember volt jelen a támadáskor. Közülük néhányan közelítették meg az iráni fiút, miközben az két barátjával a shrubslandi Goat public house előtti buszmegállóban állt. Úgy tudjuk, a csoport megkérdezte a fiút, hogy honnan való, és amikor kiderült, hogy menekült, megtámadták.

Súlyos fej, és arcsérüléseket szenvedett a sorozatos ütésektől és rúgásoktól. Az áldozat két barátjának sikerült elmenekülnie a támadók elől, ők megúszták kisebb sérülésekkel. Más sérültről nincs tudomásunk.” – nyilatkozta Gary Castle nyomozó. Az egyik helyi lakos azt mondta, hogy „legalább 8 ember verődött ott össze, a The Goat pubból jöhettek ki. Egy ember volt, aki kórházba kötött ki, őt nagyon összeverték. Körülbelül 10 ember volt, aki körbeállta, és rugdosta a földön, a többiek meg álltak, és nézték. Aztán amikor meghallották a rendőrautók szirénáját, elkezdtek elszaladni. Az emberek, akik ott voltak, semmit sem tudtak tenni, amíg vagy 20 agresszív ember vette körül szegényt, csak akkor tudtak elkezdeni segíteni, mikor azok elmenekültek a helyszínről.”

Az eset nagy felháborodást váltott ki országszerte. „Ez egy undorító bűncselekmény volt, és reméljük, a tettesek minél hamarabb megkapják a megérdemelt büntetést” – mondta Barwell, Croydon Central parlamenti képviselője. A főpolgármester, Sadiq Khan szintén elítélte a támadást, azt mondta, az ilyen „gyűlöletből fakadó bűntényeknek nincs helye sem Londonban, sem az Egyesült Királyság bármely részén.”

A gyanúsítottak mind a 20-as éveik elején járnak – három férfi 20 éves, egy 24 éves, és egy szintén 24 éves nő. Jelenleg gyilkossági kísérlet és erőszak vádjával tartják őket őrizetben.    Forrás Hiretőknek: [email protected]