Hatalmas blama a brit kormány által milliókért vásárolt koronavírus tesztek körül 1

Két kínai vállalat egy elég kockázatos ajánlattal állt elő a brit kormány számára. Az ajánlat úgy hangzott, hogy két millió darab olyan tesztet adnak a briteknek, amivel otthon bárki leellenőrizheti, hogy megfertőződött-e a koronavírussal. Az antitesteket kimutató tesztekért 16 millió fontot kértek.

Hatalmas blama a brit kormány által milliókért vásárolt koronavírus tesztek körül 2

A kért ár meglehetősen magas volt, a technológia nem volt bizonyítottan tökéletes, és ráadásul a pénzt is előre kellett kifizetni. Mindemellett ráadásul a vevőnek kellett elmennie és egy kínai telephelyről elszállítania a teszteket. Mindezen kedvezőtlen feltételek ellenére a brit kormány elfogadta az ajánlatot, sőt a brit lakosságnak meg is ígérte, hogy a gyógyszertárakban egy –két héten belül mindenki számára elérhető lesz a koronavírust kimutató teszt.

„Olyan egyszerű lesz, mint a terhességi teszt. Sorsdöntő fontosságú lehet a vírus megfékezésében.” – nyilatkozta Boris Johnson, brit miniszterelnök.

A probléma mindezzel az egésszel kizárólag annyi, hogy mint kiderült a tesztek nem működnek…

Az Oxfordi Egyetem egyik laboratóriumában kezdték el ellenőrizni a teszteket, és rövid időn belül kiderült, hogy közel sem elég pontosak, vagyis egyáltalán nem lehet hasznukat venni. A szállítmány így most a sarokba dobva áll egy raktárhelyiségben és „porfogónak” van használva. A fiaskó miatt megszégyenült brit kormány most azon ügyködik, hogy legalább a pénznek egy részét visszaszerezzék.

Az Egészségügyi és Szociális Gondoskodási Minisztérium szóvivője azt nyilatkozta, hogy a kormány a rendelhető legkisebb mennyiséget vásárolta meg a gyártótól, és azt is kiemelte, hogy jelenleg próbálják visszaszerezni a pénzt. Azt azonban nem árulta el, hogy ezt hogyan is tervezik kivitelezni.

Az antitest teszteket kínáló két kínai vállalat, az AllTest Biotech és a Wondfo Biotech, mindketten azt állították, hogy a termékeik megfelelnek az Európai Unió által megállapított egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak. Az is kiderült, hogy az AllTest és a Wondfo képviselői nem voltak hajlandók tárgyalni az árakat illetően.

Az antitestek kimutatásán alapuló tesztek lennének elvileg a koronavírussal folytatott harcban a következő lépcső a járvány legyőzéséhez. A tesztek széles körű alkalmazását kritikus lépésnek tekintik annak meghatározásában, hogy miként és mikor kell vagy lehet majd enyhíteni vagy teljesen feloldani az érvényben levő kijárási korlátozásokat, amik jelenleg a világ számos országának társadalmát és gazdaságát bénítják egyszerre.

Az, hogy a brit kormány ilyen kockázatos húzásra szánta el magát, elég jól mutatja azt, hogy mekkora rajtuk a társadalmi nyomás, a vírus terjedésére való lassú reagálás miatt. Nagy-Britanniában még mindig nem sikerült eljutni odáig sem, hogy napi szinten legalább 20 ezer embert teszteljenek le, annak ellenére, hogy nemrég a kormány megígérte, hogy hamarosan napi 100 ezret fognak elvégezni. A vírust kimutató tesztek elvégzésében élen járó Németország ezzel szemben például mostanra már napi 120 ezer embert ellenőriz le, hogy megfertőződtek-e a koronavírussal.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után