Elképesztő mennyiségű pénzt utalnak haza a külföldön élő magyarok 1

A statisztikai adatok szerint az elmúlt durván 20 évben folyamatosan és jelentős mértékben növekszik a külföldön élő magyarok által hazautalt pénz mennyisége. Mostanra már durván havonta átlagosan 2 500 euró / fő a külföldről hazautalt összeg, vagyis egy külföldi magyar átlagosan közel 1 millió forintot képes hazaküldeni a családjának havonta, miközben a kinti életét is gond nélkül fedezni tudja.

Elképesztő mennyiségű pénzt utalnak haza a külföldön élő magyarok 3

Nyilvánvalóan a külföldön dolgozók között is vannak nagyon jól fizetett menedzserek, orvosok, kutatók, ezért az átlagos összeg nem általánosítható! Van, aki a 2 500 eurónál is jóval többet tud hazautalni, és persze van, aki ennél csak kevesebbet. Annyi azonban biztos, hogy nagyon jól megy a külföldön élő magyaroknak!

Még elképzelni is nehéz ekkora összeget, de a helyzet az, hogy a külföldön élő és dolgozó magyar munkások éves szinten több mint 3 000 millió eurót (vagyis kb. 1 200 milliárd Forintot) utalnak haza a családtagjaiknak.

Ez az összeg pedig már nagyobb, mint az évente hazánkba érkező összes külföldi befektetés összértéke, a nagy nyugati autógyárakat, az ázsiai gumigyárakat és a kínai akkumulátoripart is beleértve! Mindeközben a hazai minimálbér 2023-ban mindössze havi bruttó 232 000 Ft.

A statisztikai hivatal adatai szerint az átmenetileg külföldön dolgozó magyarok száma folyamatosan emelkedik. A tavalyi év végén már biztosan meghaladta a 100 ezer főt a létszámuk. Úgy tűnik tehát, hogy a külföldi munkavállalás nem csupán egyre vonzóbb a magyarok körében, hanem ráadásul igen jó esély van rá, hogy jobban meg is éri, mint otthon gürcölni (persze nyilván ez nem mindenkire egyformán igaz).

Gyors számolgatást követően tehát kijön, hogy egy átlagos külföldön dolgozó magyar ember az otthoni minimálbérnek közel az ötszörösét küldi haza a családjának vagy bármilyen egyéb célra!

És a jó hír, hogy ez a lehetőség ma már a nyelvtudással nem rendelkező, teljesen hétköznapi, fizikai munkások számára is kézzelfogható közelségben van bizonyos iparágakban. Aki pedig mondjuk tud programozni annak a kiemelkedően jó fizetés mellett a rugalmas munkavégzés lehetősége sem ritka, tehát sokkal könnyebben és rendszeresebben tudnak mozogni a munkavégzés helye és Magyarország közt.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után