Elhangzott az eddigi legnagyobb utalás arra vonatkozólag, hogy mikor lesznek az általános választások Nagy-Britanniában 1

Rishi Sunak arra készül, hogy szembenézzen a munkáspárt vezetőjével, Keir Starmerrel a közelgő választásokon, és most elég konkrét utalást is tett arra vonatkozólag, hogy mikor kerül sor a következő általános választásra.

Elhangzott az eddigi legnagyobb utalás arra vonatkozólag, hogy mikor lesznek az általános választások Nagy-Britanniában 3

Hónapok óta vádolják a miniszterelnököt azzal, hogy megpróbál „megkapaszkodni a maradék hatalmába”, miközben azt mérlegeli, hogy mi a szavazás kiírásának legmegfelelőbb időpontja. Csütörtökön azonban végül kijelentette, hogy „jelen feltételezése” szerint „az év második felében várható”, hogy megtartják a választásokat.

A Munkáspárt egyik szóvivője azt állította, hogy a tavaszi választás a „legrosszabbul őrzött titok a Parlamentben”, hozzátéve, hogy amennyiben tovább vár, az csak még nyilvánvalóbbá teszi, hogy a miniszterelnök berezelt.

A liberális demokraták pedig azt szorgalmazták, hogy a miniszterelnök úr májusban tartsa meg a szavazást.

“Tehát az a feltevésem, hogy az év második felében lesznek az általános választások, de addig is sok mindennel szeretnék még foglalkozni” – mondta a brit miniszterelnök a műsorszolgáltatóknak egy ifjúsági központban tett látogatása során Mansfieldben, Nottinghamshire területén.

A tory vezető nem volt hajlandó kategorikusan kizárni a májusi választás lehetőségét, de megismételte szándékát, hogy a 2024-es év második felére tervezi a választások kiírását Nagy-Britanniában.

“Folytatni akarom, jól irányítani a gazdaságot és csökkenteni az emberek adóit. De továbbra is szeretném folytatni a küzdelmet az illegális bevándorlókkal szemben. Szóval sok dolgom van, és eltökélt szándékom, hogy továbbra is a britek javát szolgáljam.” – nyilatkozta Mr. Sunak.

A miniszterelnök emellett kilátásba helyezte további adócsökkentések lehetőségét a választók számára, és támadta Sir Keir zöld javaslatait. Pontos dátum tehát egyelőre nincs, azonban úgy tűnik, hogy még 2024 vége előtt eldől marad-e továbbra is a toryk kezében a gyeplő, vagy a munkáspárt hosszú idő után újra átveszi az ország irányítását.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után