Az ország nagy része új választásokat és kormányváltást akar Nagy-Britanniában, méghozzá a lehető leghamarabb - elsöprő győzelmet arathat a munkáspárt 1

Egy új közvélemény-kutatás szerint a legtöbb Nagy-Britanniában élő azt akarja, hogy jövő év májusáig tartsák meg az általános választásokat, ugyanis nincs kedvük 2025 januárjáig várni vele.

Az ország nagy része új választásokat és kormányváltást akar Nagy-Britanniában, méghozzá a lehető leghamarabb - elsöprő győzelmet arathat a munkáspárt 3

Hetekkel azután, hogy Rishi Sunak kijelentette, hogy egy újabb parlamenti választás „nem az, amit az ország akar”, a More in Common kutatásának eredményeiből kiderült, hogy a szavazók inkább előbb, mint utóbb szeretnének egy új választást, mert nagymértékben elégedetlenek a politika jelenlegi helyzetével.

Négy Nagy-Britanniában élő emberből három azért akar új választásokat, mert kormányváltást akar – derült ki a közvéleménykutatás eredményeiből. És bár az a kontingens, aki a leginkább örül annak, hogy 2025 januárjáig elhalaszthatja a választásokat, a tory tábor, még közülük is kevesebb mint a 20%-uk akar ennyit várni.

A More in Common brit igazgatója, Luke Tryl arra figyelmeztetett, hogy a konzervatívok részéről az általános választások időpontjának elhúzása nagyon sokba kerülhet a toryknak. Az Institute for Government (IfG) agytröszt feltérképezte azt a három legvalószínűbb dátumot, amikor a brit miniszterelnök választásokat írhat ki: 2024 május, 2024 ősz vagy 2025 január, ami az utolsó pillanat, amikor még legálisan teheti.

Míg az azonnali általános választások kiírását a közvélemény kevesebb mint egyötöde támogatja csak, a korábbi májusi választások lehetőségét a szavazók többsége támogatja – állapította meg a More in Common. De az IfG szerint a későbbi 2025. januári választás előnye Sunak úr számára, nemes egyszerűséggel a „több idő”.

„A 2025. januári választások maximális időt biztosítanának a kormánynak a beharangozott célkitűzéseik megvalósítására és a kampányuk előkészítésére” – mondta az agytröszt. Az előrejelzések azt mutatják, hogy a gazdaság helyzete javulni fog, és a szavazóknak így a lehető legtöbb időt biztosítanák, hogy élvezzék az alacsonyabb inflációt.

Tryl úr azt mondta: „Bár érthető, hogy Rishi Sunak a lehető legtovább várni akar a választások kiírásával abban a reményben, hogy javulnak a konzervatívok kilátásai, közvélemény-kutatásunk eredménye azt sugallja, hogy a túl hosszú várakozás pont ellentétes hatást válthat ki.

„A megfáradt lakosságnak nincs kedve egy 12 hónapos általános választási kampányhoz, és túlnyomórészt szeretnék, ha a választások még jövő nyár előtt lezajlanának”. Sunak urat és a kormánypártot erősen megingatta a múlt héten a Munkáspárt sokkoló győzelme Tamworthben és Mid Bedfordshire-ben. Ez előjele annak, hogy igen nagy valószínűséggel kormányváltás következik, és a munkáspárt elsöprő győzelmet fog aratni a közelgő választásokon.

Az eredmények után Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője azt mondta, „az emberek készen állnak a változásra”. De Sunak úr a Konzervatív Párt e havi konferenciáját arra használta fel, hogy kifejtse elképzeléseit az ország jövőjét illetően, és azt ígérte, hogy a „hosszú távú döntésekre” összpontosít.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után