Elfogatóparancsot adtak ki Vlagyimir Putyin ellen ukrajnai háborús bűnök miatt 1

Háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége okán a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) nemrégiben bejelentette, hogy elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen.

Elfogatóparancsot adtak ki Vlagyimir Putyin ellen ukrajnai háborús bűnök miatt 3

A pénteki nap folyamán közzétett közlemény szerint a Nemzetközi Büntetőbíróság kérelmet elbíráló bírói tanácsa Putyinnal szemben azért adott ki elfogatóparancsot, mert véleményük szerint megalapozott a gyanú, hogy személyesen felelős ukrán gyermekek Oroszországba történő jogellenes deportálásáért.

Szintén ezzel a bűncselekménnyel összefüggésben az ICC elfogatóparancsot adott ki Marija Alekszejevna Lvova-Belova, az orosz elnöki hivatal gyermekjogi biztosa ellen is. Most először fordul elő, hogy az ICC elfogatóparancsot ad ki Oroszország ukrajnai inváziója kapcsán.

A kiadott elfogatóparancsok ellenére az NBB-nek nincs hatásköre a gyanúsítottak letartóztatására, és csak azokban az országokban gyakorolhat joghatóságot, amelyek aláírták a bíróságot létrehozó megállapodást.

Mivel Oroszország ezt nem tette meg, így Moszkva egyiküket sem szándékszik kiadni, írja a BBC.

“Oroszország nem ismeri el a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság joghatóságát” – közölte néhány nappal ezelőtt Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

A drámai bejelentés azt követően történt, hogy a Fehér Ház aggodalmát fejezte ki Kína azon kísérletei miatt, hogy békíteni próbálják a feleket, Xi Jinping elnök hétfőn esedékes látogatása előtt, amikor is találkozik Putyinnal – figyelmeztetve, hogy a háborúnak ezen a pontján a tűzszünet az orosz hódítás ratifikálásával lenne egyenlő.

Eközben Szlovákia is közölte, hogy átadja 13 MIG-29-es vadászgép flottáját Ukrajnának, és Lengyelország után a második NATO-tag lett, aki válaszolt a Volodymyr Zelensky elnök azon kérésére, hogy küldjenek Ukrajnának vadászgépeket az oroszok ellen. A Kreml pénteken azt mondta, hogy az Ukrajnának átadott harci repülőket meg fogják semmisíteni egytől egyig, és semmit sem változtatnak a konfliktus végkimenetelén.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után