Eldőlt! Megvan Nagy-Britannia új miniszterelnöke 1

Az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke Rishi Sunak lesz, miután ő volt az egyetlen jelölt, aki jelezte szándékát, hogy indul a pozícióért és meg is szerezte legalább 100 képviselőtársa támogatását.

Eldőlt! Megvan Nagy-Britannia új miniszterelnöke 3

Legfőbb riválisa, Boris Johnson tegnap este kiesett a versenyből, miután kijelentette, hogy „egyszerűen nem most jött el az ő ideje”, annak ellenére, hogy azt állította, hogy megvan a szükséges számú támogatója. Penny Mordaunt, aki szintén jelezte, hogy indul a miniszterelnöki posztért, kiesett, miután nem sikerült elég képviselő támogatását megszereznie.

Ez azt jelenti, hogy Mr. Sunak automatikusan miniszterelnök lesz, és gyakorlatilag a parlamenti képviselők „megkoronázzák” anélkül, hogy a tory párt tagjainak a szavazataira szükség lenne a végső döntéshez.

Sokan el akarták kerülni az előző vezetői verseny zűrzavarát, amely a múlt hónapban ért véget, amikor Liz Truss legyőzte Rishi Sunakot a párttagok szavazásán annak ellenére, hogy riválisa nagyobb támogatást élvezett a parlamenti képviselőktől. A versenyzőknek ma 14 óráig volt lehetőségük elérni a 100 fős jelölési küszöböt a konzervatív képviselő kollégáktól és mivel Johnson visszalépett Penny Mordaunt pedig nem érte el a 100-at, így azonnal ki is lehet hirdetni a végeredményt.

Ha mindkét jelölt megszerezte volna 100-100 személy szavazatát, akkor a tory párt tagjai online szavazással döntöttek volna arról, hogy melyikük legyen az ország következő vezetője. De a versenynek ez a szakasza most törlésre kerül, és Rishi Sunak automatikusan miniszterelnök lesz.

Eldőlt! Megvan Nagy-Britannia új miniszterelnöke 4

42 évesen ő lesz a modern politikatörténet legfiatalabb miniszterelnöke – egy évvel fiatalabb, mint a jelenlegi rekorder, David Cameron, aki 43 éves volt, amikor 2010-ben miniszterelnök lett. Tony Blair szintén 43 éves volt, amikor 1997-ben miniszterelnök lett, de néhány hónappal idősebb volt Mr. Cameronnál.

1900 óta csak két másik miniszterelnök lépett hivatalba 50 évesnél fiatalabban: John Major (1990-ben 47) és Harold Wilson (1964-ben 48). Sunak úr történelmet ír az etnikai hovatartozás tekintetében, mivel az Egyesült Királyság első nem fehér miniszterelnöke lesz. 1980-ban született Southamptonban pandzsábi származású szülők gyermekeként. Nagyszülei Indiában születtek, és az 1960-as években Kelet-Afrikából emigráltak az Egyesült Királyságba.

Nem lesz egyszerű dolga miniszterelnökként, mert bár a 2019-es választásokon Boris Johnson vezetésével nagy győzelmet aratott a párt, de azóta egyik botrán jön a másik után a konzervatív párton belül, amelynek a legutóbbi választások óta már a harmadik miniszterelnöke lesz.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után