Eldőlt: a parlament törvénybe foglalta, hogy nem lesz megállapodás nélküli Brexit 1

A parlamenti képviselők megszavazták az új törvényt, amely meghosszabbítja a Brexit procedúrát és nem engedi, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból. Mindeközben az egyik kabinet miniszter beismerte, hogy egy második népszavazás a miniszterelnök esetleges új tervezetét illetően „elkerülhetetlen”.

A brit parlament alsóháza támogatta a Lordok háza által előterjesztett javaslatokat az Európai Unióból való kilépés kapcsán. A képviselők a Cooper-Letwin törvényt 390 igen szavazattal mindössze 81 nem szavazat ellenében, vagyis 309 szavazatos különbséggel elfogadták. Ez a törvény kötelezi a miniszterelnököt, hogy a Brexit dátumát illetően halasztást kérvényezzen az EU-tól, tehát egyben meggátolja a megállapodás nélküli kilépést, amitől a legtöbben tartottak.

Eldőlt: a parlament törvénybe foglalta, hogy nem lesz megállapodás nélküli Brexit 3

 

Ez egybe azt is jelenti, hogy két verzió maradt: vagy sikerül elfogadtatni a parlamenttel a Brexit tervezetet, vagy nem lesz kilépés. Theresa May jelen állás szerint június 30-ig szeretné halasztani a kilépést, amit az EU-s vezetők a héten fognak megtárgyalni egy csúcstalálkozón.

Az új törvény elfogadásával párhuzamosan, ami komolyan befolyásolja a Brexit végkimenetelét, a miniszterelnök és az ellenzék vezetője hétfőn folytatta a múlt héten megkezdett tárgyalásokat. A munkáspártot vezető Jeremy Corbyn azt nyilatkozta, hogy mindkét fél a megoldás megtalálásán van, azonban a kormány foggal körömmel ragaszkodik a saját álláspontjához (és nem hajlandók engedményeket tenni). A munkáspárt legfontosabb feltétele a vámunió kérdése. Ők ugyanis azt szeretnék, ha abból nem lépne ki a szigetország. Ezt viszont rengeteg kormánypárti képviselő nem szeretné…

Eközben David Gauke, kabinet miniszter nyíltan kijelentette, hogy akármilyen új, vagy módosított Brexit tervezettel is áll elő a miniszterelnök a jövőben, szerinte arról egy népszavazás lehetőségét fel kell kínálni a parlamentnek. Az igazságügyi miniszter a kormány és az ellenzék közti tárgyalásokról is mondott pár szót, azonban kihangsúlyozta, hogy túl korai lenne még megmondani, hogy lesz a közös megbeszéléseknek akármilyen eredménye.

Eközben a miniszterelnök Berlinbe és Párizsba látogat, hogy tárgyalóasztalhoz üljön Angela Merkellel és Emmanuel Macronnal, majd szerdán Brüsszelbe repül, az Európai Tanács találkozójára, ahol az EU vezetők eldöntik, hogy Theresa May és Nagy-Britannia kap-e további halasztást a Brexitre.

Eldőlt: a parlament törvénybe foglalta, hogy nem lesz megállapodás nélküli Brexit 4

Az EU többi 27 tagállamának a vezetői a keddi nap folyamán Luxemburgban találkoztak, hogy egyeztessenek a szerdai brüsszeli csúcstalálkozó kapcsán. Több vezető is nyíltan üzent Theresa Maynek, hogy szerdán kész tervvel kell érkeznie arra vonatkozóan, hogy pontosan mi célt szolgálna egy újabb hosszabbítás, ugyanis csak akkor fogják azt jóváhagyni, ha látnak rá reális esélyt, hogy azáltal a kilépési tervezetet a brit parlament „végre” elfogadná.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után