Több tízezer dolgozójának £10.20-ra emeli a minimálbérét a Morrisons Nagy-Britanniában, sőt Londonban még ennél is majdnem egy fonttal magasabbra 1

A Morrisons 10,20 fontra emeli az alkalmazottak minimálérét a szigetországban, hogy legyőzze a versenytársakat a megélhetési költségek válsága közepette.

Több tízezer dolgozójának £10.20-ra emeli a minimálbérét a Morrisons Nagy-Britanniában, sőt Londonban még ennél is majdnem egy fonttal magasabbra 3

A szupermarketlánc közölte, hogy az ő 80 000 dolgozója lesz a legjobban fizetett az egész szektorban, miután a riválisok, többek közt a Tesco, az Asda és a Sainsbury’s szintén bejelentették a dolgozóik fizetésének megemelését.

A Sainsbury márciusban emelte meg az alkalmazottak fizetését, de később a részvényesek nyomására ismét kénytelen volt megemelni valamennyi londoni dolgozó esetében.

Áprilisban a Tesco jelentette be, hogy július végétől 10,10 fontra emeli az alkalmazottai óránkénti minimálbérét, így összhangba hozva a Lidl-lel és az Aldival, amelyek ezt megelőzően voltak az Egyesült Királyság legjobban fizető szupermarketjei.

A Morrisons azt is megerősítette, hogy londoni személyzetének minimálbére – amely az M25-ös határán belüli összes üzletet lefedi – óránként 11,05 GBP lesz, ami megegyezik a London Living Wage órabérével. Az új emelés októbertől lesz érvényes, feltéve, hogy a dolgozók jóváhagyják az ajánlatot.

Clare Grainger, a Morrisons csoport emberekért felelős igazgatója így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy bejelenthetjük, hogy rövidesen az Egyesült Királyság legjobban fizető szupermarketjeként lehetünk majd számon tartva.”

Jelenleg országos szinten nagy harc folyik az alkalmazott toborzásáért, miután az egész szigetországban a megüresedett állások száma rekordszintet ért el, azt követően, hogy a gazdaság újra megnyílt a Covid járvány végével. A hivatalos adatok a múlt hónapban azt mutatták, hogy most először volt kevesebb a munkanélküli az országban, mint amennyi a betöltésre váró pozíciók száma.

„A legtöbb vállalkozás szinte minden szegmensben nagyon nehéznek találja a toborzást.” – mondta Richard Hyman, a TPC kiskereskedelmi tanácsadó cég partnere.

„A béremelés egy rövid időre előnyt jelenthet a Morrisons számára a munkaerő-toborzási piacon, de az, hogy a kiskereskedők hogyan kezelik a növekvő költségeket, és hogyan osztják meg a költségeket az ügyfeleikkel, központi szerepet fog játszani annak meghatározásában, hogy melyik cég hogyan jön ki ebből a nehéz gazdasági helyzetből.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után