Egyre több nő kényszerül szexmunkára a válság miatt Nagy-Britanniában, és kénytelenek egyre veszélyesebb kuncsaftokat is elvállalni 1

A növekvő megélhetési költségek veszélyeztetik a szexmunkások biztonságát, és arra kényszerítik őket, hogy olyan potenciálisan veszélyes férfi klienseket is fogadjanak, akiknek a megkeresését korábban elutasították volna – figyelmeztettek a kampányolók.

Egyre több nő kényszerül szexmunkára a válság miatt Nagy-Britanniában, és kénytelenek egyre veszélyesebb kuncsaftokat is elvállalni 3

Az angol prostituáltak kollektívája azt közölte, hogy augusztus óta nők százai hívták fel a segélyvonalat, hogy tanácsot kérjenek a megélhetési költségek válságát illetően, de valószínűleg ez csak a “jéghegy csúcsa”, mivel sokan féltek segítséget kérni. A kampánycsoport szerint a telefonálók aggodalmukat fejezték ki lakásproblémákkal, kilakoltatási paranccsal, súlyos hátralékokkal, a bérbeadók, élelmiszerbankok állítólagos zaklatásával, adósságokkal, élelmiszerutalványokkal és juttatásokkal kapcsolatban, valamint egyre szaporodtak az erőszakról, visszaélésekről és kizsákmányoló munkakörülményekről szóló jelentések.

A szexmunkások azt mondták az Independentnek, hogy kevesebb az ügyfél a költségek csökkentése miatt, ami azt jelenti, hogy kénytelenek igent mondani mind az olyan ügyfelekre, és szexuális szolgáltatásokra, amelyeket korábban visszautasítottak volna.

Niki Adams, a szexmunkásokat támogató angol prostituáltak kollektívájának szóvivője a következőket mondta: „Nők százai telefonáltak be, akik nem tudják, hová forduljanak segítségért. Sok nő azért nem jelentkezik, hogy segítséget kérjen, mert aggódik amiatt, hogy mi lesz ha felfedi kilétét szexmunkásként, ezért inkább csendben szenved.”

Megjegyezte, hogy a telefonálók mindegyike nő, míg körülbelül kétharmaduk anyuka. Augusztus végén megugrott a telefonálók száma, mivel az őszi tanév kezdete előtt a gyerekek iskoláztatásának finanszírozása egy re több embernek jelent problémát.

„A nők azért keresnek meg minket, hogy tájékozódjanak a szexuális munka elkezdéséről, mert nem tudják fizetni a növekvő energia-, élelmiszer- és utazási költségeket” – mondta Adams. “Mások visszatérnek a szexmunkához, miután évtizedekig más munkát végeztek, mert a növekvő költségek azt jelentik, hogy kénytelenek valamivel kiegészíteni a fizetésüket. Egyre Többen dolgoznak bordélyházakban, vagy kényszerülnek rá, hogy kimenjenek az utcára, hogy a számláikat tudják rendezni.”

Adams elmondta, hogy a nőket arra kényszerítik, hogy olyan ügyfelekkel is menjenek el, akikre korábban nemet mondtak volna, vagy a bordélyok recepciósai kiszűrték volna őket, ami „nagyon aggasztó következményekkel jár a biztonságukra nézve”. Sok nő tartott attól, hogy az erőszakot és visszaélést jelentse a rendőrségnek, mert fél, hogy letartóztatják őt is.

Bár az Egyesült Királyságban nem illegális, hogy egyének szexet vásároljanak vagy eladjanak, az utcán való munka, a szexmunkások csoportosulása és a prostituáltak reklámozása mind illegálisak.

Ella, egy 22 éves szexmunkás Yorkshire-ben él, ahol a szexmunkát a jótékonysági szektorban végzett munkája mellett csinálja, és a The Independentnek, azt mondta, hogy „nyomást” érez a megélhetési költségek miatti válság miatt, amelyet az ügyfelek számának csökkenése táplál.

„Rengeteg volt az első érdeklődő, sokkal több, mint amennyit tudtam kezelni. De most vannak hetek, amikor olyan csendes, hogy nem tudom, mit fogok csinálni. Az emberek megpróbálnak jobban alákínálni a többiek által szabott áraknak, és méltatlankodnak ezzel kapcsolatban. Most olyan embereknek mondok igent, akiknek általában nemet mondtam volna. Igent mondok olyan kérésekre, amelyeket általában nem tennék. A megélhetési költségek válsága arra késztet, hogy kockára tegyem magam, és olyan dolgokat csináljak, amelyekkel nem vagyok kibékülve.”

Ella krónikus fáradtságtól és fájdalomtól szenved, és azt mondta, hogy a megélhetési költségek válsága miatt dolgozni kell olyankor is, amikor beteg.

“Korábban, ha nagyon fájt és sírtam, és fájdalomcsillapítót szedtem, lemondtam a szexmunkát, de most a megélhetési költségek miatt kénytelen vagyok folytatni ilyenkor is.”

Alex, egy 26 éves szexmunkás a The Independentnek elmondta, hogy a megélhetési költségek válsága tönkretette a szexmunkától való „nyugdíjba” vonulás vagy egy kis szünet tartásának terveit.

Adams kijelentette, hogy a szexmunkások nem jogosultak munkához köthető támogatásokra, mint a többi munkavállaló, és figyelmeztetett, hogy a megélhetési költségek válsága „sürgetőbbé teszi, mint valaha, hogy a kormány dekriminalizálja a szexmunkát”.

„Miért kell büntetlen előéletű nőket büntetni azért, mert gyakran hősiesen viselkedve igyekeznek ellátni magukat és szeretteiket? A szexmunkásokat megilletik a többi munkavállalót is megillető jogok, és így jobban megszervezhetnék munkakörülményeik javítását és több pénzt tudnának keresni. Ennek azonnal meg kell történnie, mivel a szexmunkások válságban vannak.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után