Nagy megállapodás küszöbén Nagy-Britannia a migránsokkal kapcsolatban Franciaországgal 1

Nagy-Britannia legalább 60 millió fontot fizet a tervek szerint Franciaországnak a Csatornán áthaladó „illegális bevándorlók” megállításával kapcsolatos megállapodás részeként.

Nagy megállapodás küszöbén Nagy-Britannia a migránsokkal kapcsolatban Franciaországgal 3

Suella Braverman várhatóan ma Párizsba utazik, hogy aláírja a közös nyilatkozatot, hogy megakadályozzák, hogy a menekültek és illegális bevándorlók az életük kockáztatásával próbáljanak meg bejutni a szigetország területére. A Financial Times által idézett adatok szerint a megállapodás értelmében az érintett partszakaszokon járőröző francia rendőrök és határőrök száma 200-ról 300-ra emelkedik a jövő év közepére.

Brit tisztviselők várhatóan első alkalommal kerülnek majd elhelyezésre francia irányítótermekben. A belügyminiszterre hetek óta egyre nagyobb nyomás nehezedett, hogy végre rendbe hozza a menekültügyi rendszert, amelyet ő és elődje, Priti Patel „totálkárosnak” minősített.

A Franciaországgal kötött megállapodásról szóló jelentésekkel együtt az is kiderült, hogy a legfrissebb adatok szerint idén eddig már több mint 40 000 migráns kelt át a Csatornán és jutott be az Egyesült Királyságba.

Szombaton például mintegy 972 embert észleltek 22 különböző kisebb csónakban. Ez azután történt, hogy Rishi Sunak „megújult önbizalmának és optimizmusának” adott hangot a kérdés kapcsán a Cop27 egyiptomi csúcstalálkozóján.

Megfogadta, hogy az európai nemzetekkel együttműködve „megbirkózik az illegális migráció okozta kihívásokkal”. A belügyminisztérium adataiból az is kiderült, hogy migránsok tízezrei több mint egy évet várnak a menedékkérelmükről szóló döntésre, több százan pedig már több, mint öt éve nem kaptak választ.

Az elmúlt öt évben csaknem megnégyszereződött azoknak a száma, akik a menedékjog iránti kérelmükkel kapcsolatos első döntésre várnak, a 2017 decemberi 29 522 főről 2022 júniusára ez a szám 122 206-ra emelkedett. 2020 decemberében ez a szám még mindig „csak” 64 891 volt, vagyis ezek szerint az elmúlt másfél évben csaknem megduplázódott.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után