Egy Londonba tartó Ryanair repülőjárat 1500 km-rel arrébb Budapesten kötött ki az Isha vihar miatt 1

Az Isha vihar okozta extrém időjárási körülmények miatt számos brit repülőjárat utasai kötöttek ki rendkívül messze az eredeti úticéljuktól. A Ryanair egyik Manchesterből Stanstedbe tartó gépe egyszer megpróbált leszállni Londonban, de aztán végül több, mint ezer kilométerre, Budapestre terelték át.

Egy Londonba tartó Ryanair repülőjárat 1500 km-rel arrébb Budapesten kötött ki az Isha vihar miatt 3

A 37 percesnek tervezett utazás így csaknem három órás lett, amelynek végén a repülőgép jó 1500 km-rel arrébb kellett, hogy landoljon. A vasárnap délután 130 km/órás sebességet is elérő széllökésekkel tomboló veszélyes vihar közepette több másik járatnak is módosítania kellett az eredeti úti céljukat, és drasztikus lépéseket kellett tenni annak érdekében, hogy biztonságosan landolni tudjanak.

A 1500 km-es budapesti eltereléssel vetekedve egy Stanstedből Newquay-ba tartó járat pedig a spanyolországi Malaga városában kényszerült leszállni. A Ryanair egy másik járata, ami Manchesterből Dublinba tartott, és amit szintén átirányítottak – egészen Párizsig kellett, hogy repüljön, hogy a gép le tudjon szállni.

Egy másik Manchesterből Dublinba tartó járatot Liverpoolba irányítottak át – több mint három óra levegőben töltött idő és a leszállás többszöri sikertelen megkísérlése után.

Egy Londonba tartó Ryanair repülőjárat 1500 km-rel arrébb Budapesten kötött ki az Isha vihar miatt 4

A dublini nemzetközi repülőtér nyilvános figyelmeztetést adott ki a járattörlések, késések és megszakított leszállások miatt. Két órával később, vasárnap 19.30-kor a fent említett Ryanair járatának egyik utasa azt mondta, hogy még mindig a párizsi kifutópályán vesztegel a gép és le sem tudtak róla szállni.

Nicola Bardon újságíró, aki a fedélzeten tartózkodott, azt mondta, hogy a helyzet „valóságos rémálom”, és az utasok a leszállás után órákig ülve kellett, hogy maradjanak a helyükön. „Már eleve késve indultunk Manchesterből” – mondta. „Dublinba értünk, már ott voltunk a kifutópálya felett, majd a következő pillanatban már azt éreztük, hogy újra emelkedünk.”

„Megpróbáltunk leszállni újra, majd a pilóta bejelentette, hogy Dublin túl szeles, és Manchester tele van, ezért East Midlandsbe megyünk. Körülbelül 20 perccel később arról értesültünk, hogy az Egyesült Királyság repülőtereire nincs lehetőség leszállni, és úgy döntöttek, hogy Paris Beauvais-ban teszik le a gépet.”

Egy Londonba tartó Ryanair repülőjárat 1500 km-rel arrébb Budapesten kötött ki az Isha vihar miatt 5

„Ez az egész egy rémálom. A telefonok lemerültek, elfogytak az ételek és italok, és még 90 percet várnunk kell a kifutón, és még mindig van esély egy újabb elterelésre. Franciaországban majdnem este 9 óra van, és bár eddig mindenki jól viselte a dolgot, most már kezd egyre jobban elegünk lenni.”

Ez nem egyedi eset volt egyébként – több másik járat is kénytelen volt másik országban landolni a viharos erejű szél miatt.

A Nemzeti Légiforgalmi Szolgálat ezt közölte: „Az Egyesült Királyságban tapasztalható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt ideiglenes légiforgalmi korlátozások vannak érvényben. Az ilyen jellegű korlátozások kizárólag a biztonság megőrzése érdekében érvényesek. Csapataink szorosan együttműködnek a repülőterekkel és a légitársaságokkal a fennakadások minimalizálása érdekében.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után