Ma estétől 2-es fokozatú viharjelzés van érvényben szinte egész Nagy-Britanniában – egyes területeken hatalmas mennyiségű csapadék és 130 km/órás szél várható 1

Szinte az egész Egyesült Királyságban 2-es fokozatú, borostyánsárga időjárási figyelmeztetés van érvényben az Isha vihar okozta erős szél miatt. A meteorológiai intézet elmondása szerint a borostyánsárga, szél miatti riasztás vasárnap 18:00 (GMT) órától lesz érvényben az Egyesült Királyság majdnem teljes területén, kivéve Londont és a dél-keleti régiót.

Ma estétől 2-es fokozatú viharjelzés van érvényben szinte egész Nagy-Britanniában – egyes területeken hatalmas mennyiségű csapadék és 130 km/órás szél várható 3

Akár 128 km/órásnál erősebb széllökések is várhatók, amelyek életveszélyt is jelenthetnek. A Met Office szóvivője szerint ritka, hogy az Egyesült Királyság egészére ilyen magas szintű riasztás legyen érvényben. Matt Taylor, a BBC Weather munkatársa elmondta, hogy a vihar miatti fennakadások hétfőn is folytatódnak.

18:00-tól két borostyánsárga figyelmeztetés lesz érvényben. Az egyik Közép-, Kelet- és Nyugat-Anglián, valamint egész Wales területén. A másik egész Skóciát, Észak-Angliát és Észak-Írországot lefedi. Az Ír Köztársaság meteorológiai intézete, a Met Éireann pedig piros figyelmeztetést adott ki – a legmagasabb szintűt – az ország északnyugati részén tapasztalható rendkívül erős szél miatt.

Az Isha vihar “súlyos és pusztító széllökéseket fog hozni, különösen a part menti és kitett területeken”. Matt Taylor, a BBC Weather munkatársa szerint a nap végére “az egész országra kiterjedő vihar” várható az Egyesült Királyságban.

70-90 km/órás széllökések széles körben érezhetőek lesznek az Egyesült Királyságban, egyes partvidékeken pedig 100-120 km/órás széllökések is előfordulnak majd. Skóciában, Észak-Írországban és Anglia távoli északi részén viszont akár a 130 km/órás sebességet is meghaladó széllökések sem kizártak.

Ma estétől 2-es fokozatú viharjelzés van érvényben szinte egész Nagy-Britanniában – egyes területeken hatalmas mennyiségű csapadék és 130 km/órás szél várható 4

Ezenkívül sárga figyelmeztetések vannak érvényben az eső miatt, amely az Egyesült Királyság egészét lefedi, beleértve Londont és a délkeleti területek azon részeit is, amelyekre nem vonatkoznak a borostyánsárga szél miatti riasztások. A közlekedési fennakadások még hétfőn is folytatódhatnak.

A vasúttársaságok, köztük az Avanti, az LNER és a Transpennine azt mondták, hogy a vihar hatással lesz szolgáltatásaikra, és figyelmeztették az ügyfeleket, hogy ne utazzanak vasárnap. A Southeastern hétfőn reggel 6 óra előtt törölte a Londonba és onnan induló vonatokat. A ScotRail közölte, hogy vasárnap 19 óra után leállítja a járatokat Skócia központi övezetén kívül.

A komptársaságok időközben egy sor járattörlést jelentettek be és a légitársaságoknál is kell késésekkel és törlésekkel számolni.

A leghevesebb felhőszakadások vasárnap fordulhatnak elő, sok helyen 30-50 mm csapadék is eshet, a dombosabb, magasabban fekvő területek felett pedig akár 80-100 mm sem kizárt. A meteorológiai intézet szerint a heves esőzések újabb áradásokhoz vezethetnek ezen a héten.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után