Egy egyszerű ellenőrzéssel most rengeteg család és lakástulajdonos akár 1000 font körüli összeget is megtakaríthat Nagy-Britanniában 1

Martin Lewis arra kéri a lakástulajdonosokat, hogy végezzenek el egy szimpla  ellenőrzést, amellyel akár 1000 font körüli összeget is megtakaríthatnak. A lakáshitellel rendelkezők figyelmét arra hívták fel, hogy ellenőrizzék jelzáloghitelüket és szerződéseiket, miután a múlt héten negyedik alkalommal is emelkedtek a kamatok.

Egy egyszerű ellenőrzéssel most rengeteg család és lakástulajdonos akár 1000 font körüli összeget is megtakaríthat Nagy-Britanniában 3

A pénzmegtakarítási szakértő, Martin Lewis azt mondta: azoknak, akiknek változó tarifájú számlázásuk van, körülbelül egy hónap áll rendelkezésükre, hogy más lehetséges ajánlatokat keressenek, mielőtt megemelkednek a díjaik.

A hamarosan lejáró fix díjon levőknek most is érdemes elgondolkodniuk egy új tarifára való váltáson – mondta szerdai hírlevelében. „A legolcsóbb ajánlatok eltűntek – ha a szerződés hamarosan véget ér, vagy a standard rátán van, ellenőrizze most, hogy tud-e spórolni a váltással.

A 0,25%-os alapkamat-emelés után valószínűleg egy hónapba fog telni, amíg a legtöbb standard változó kamatlábba (SVR) beépül, bár néhány más kamat már így is emelkedett. Ez hozzávetőleg 12 Font/hó minden 100 000 Font jelzáloghitel után.

Tavaly ősszel vagy 50 fix kamatozású jelzáloghitel-szerződés volt 1 százalék alatt, de most a legalacsonyabb fix 2,1 százalék, ami azt jelenti, hogy vannak akik 200 000 Font 30 éves lejáratú jelzáloghitellel most havi 120 fonttal fizetnek majd többet, mint októberben.

“Mivel további kamatemeléseket jósolnak, és sok hitelező alapértelmezett változó kamatlába 5%-felé tart, szinte kötelezőnek mondható ellenőrizni, hogy megtakaríthat-e a szerződés módosításával” – tette hozzá Lewis. “Lehet, hogy nem spórol annyit, mint néhány hónappal ezelőtt, de a mostanihoz képest a váltás még így is sokaknak 1000 Font körüli megtakarítást jelenthet.”

Ez az alapkamat további emelése miatt következik be, ami a Capital Economics elemzői szerint 2022 végére 1,25 százalék, 2023-ra pedig 2 százalék lesz.

David Hollingworth, az L&C Mortgages társigazgatója a Mirror Online-nak ezt nyilatkozta: „A piac nagyon gyorsan mozog, mivel a hitelezők megpróbálják szabályozni a termékskálájukat és a hitelezési volumenüket, ami gyakran azt eredményezi, hogy az új ajánlatok csak napokig, nem pedig hetekig érhetőek el. Ez igazi kihívás elé állítja azokat a hitelfelvevőket, akik igyekeznek lépést tartani a piaci mozgásokkal, de a jelzáloghitel-kamatok folyamatos emelkedése miatt a hitelfelvevők számára még fontosabb, hogy most szigorúan tartsák kézben jelzáloghitelüket.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után