Mindenki, aki dohányzik, főleg, hogyha kétes származású cigit szerez be, figyeljen oda Londonban, főleg az északi oldalon, mivel valaki veszélyes, szállítmányt terjeszt a városban, és eredetinek látszó csomagolásban próbál túladni rajta.

 tobacco-1

Islington-ban az önkormányzat néhány napja razziát tartott, melynek során több házba is behatoltak. A rajtaütések során az egyik épületben szemeteszsákokba rejtve 12 kg dohányt és összesen 16,620 cigarettát találtak. A hatóságok egy ismeretlen bejelentőtől kapták a fülest, miután az illető kiszúrta, hogy nagy mennyiségű dohányt hordanak be a házba bevásárlókocsi segítségével.

A rendőrség a házkutatás során nemcsak dohányt és cigarettákat, hanem hamisított cigarettás dobozokat és dohánytartó zacskókat is talált, amik ismert márkák címkéit viselték. Ez a mostani fogás a rendőrség becslése szerint nagyjából £10,000-ot ér bolti áron, míg a feketepiaci értéke olyan £4,500-ra tehető. A fogás nem olyan óriási viszont a tény, hogy ismeretlen eredetű és minőségű dohányt próbálnak hamisított csomagolásban eladni, nem jó hír ugyanis az ilyen termékek akár sokkal károsabbak is lehetnek az emberi szervezetre, mint az eredeti változat.

PAY-Counterfeit-Tobacco

Éppen ezért szeretnénk figyelmeztetni mindenkit, hogy figyeljen oda, hogy mit és kitől vásárol, főleg London északi felén. Ne keverjétek össze a csempészett cigivel! Az is illegális és büntetendő dolog, de ott legalább eredeti dohányárut szívsz, nem pedig olyat, amibe akármit is belerakhattak, vagy épp nem megfelelő eljárással készítették.

„A hamisított dohányáru mindenféle olyan alapanyagot tartalmazhat, ami sokkal károsabb az emberi egészségre, mint az eredeti. Ha ismeretlen eredetű dohányterméket vásárolsz, fogalmad sincs, hogy mit szívsz, ami nagyon veszélyes. Megtesszük a szükséges lépéseket. Nem fogjuk hagyni, hogy illegális dohányt áruljanak az utcáinkon.” – nyilatkozta Paul Convery, az islingtoni önkormányzat egyik vezetője.

31621854

„Ha valaki hamisított dohányt vásárol, az a nemzetközi szervezett bűnözés szervezetei által készített és terjesztett termékeket vesz, és ezzel olyan bűnszövetkezeteket támogat, akik jó eséllyel közvetlenül vagy közvetve, de drogokkal és embercsempészettel is foglalkoznak.” – tette hozzá Mr. Convery.

A rendőrség eddig egy embert tartóztatott le a rajtaütés kapcsán, de az ügyben a nyomozás természetesen továbbra is tart. Túl sok mindent nem tudunk csinálni, a leszokás mindig ott van, mint opció, amit javasolunk is, de ha az nem, akkor legalább figyeljetek oda, hogy kitől, és mit vesztek!      Forrás: http://www.standard.co.uk/