Közzétették! Ez a legrosszabb eshetőség Angliában idén télen az energiaellátást illetően 1

Az 1970-es évek elején Nagy-Britannia tele volt paraffinlámpákkal, miután az utcák és otthonok sötétségbe borultak. Azok, akik elég idősek ahhoz, hogy emlékezzenek a téli áramszünetekre, tudják, hogy csaknem két hónapig tartottak, közvetlenül a karácsonyi ünnepek előtt, a szénkészletek megőrzése érdekében.

Közzétették! Ez a legrosszabb eshetőség Angliában idén télen az energiaellátást illetően 3

A National Grid figyelmeztetései után, hogy az országban 50 év után először lehet újra szükség tervezett áramszünetekre, a Metro.co.uk egy szakértővel beszélt arról, hogyan nézhet ki egy „esetleges legrosszabb” forgatókönyv. Michael Grimshaw, a Vysiion nemzeti infrastruktúrájának vezetője elmondta, hogy a tervezett áramszüneteket olyan vészhelyzet esetén vezethetik be, amikor hatalmas gázhiány áll fenn.

Azt mondta, hogy a kritikus nemzeti infrastruktúrákat (CNI), mint például az adatközpontokat, a kommunikációs és egészségügyi szolgáltatásokat, a közlekedést és a bankokat nem valószínű, hogy ez a probléma érinti, mivel ezeket jól védik az akkumulátoros biztonsági rendszerek és az üzletmenet-folytonossági tervek. Ez a segélyszolgálatokra is kiterjed, így az emberek mindig el fogják tudni érni a mentőket, a rendőrséget és a tűzoltóállomásokat.

„Ez a fajta infrastruktúra határozottan védett, és mindig is az volt” – mondta. „Néhány órán át tartó áramkimaradás esetén nem valószínű, hogy problémákat tapasztalunk.”

„Igen, a közlekedési rendszerünk nagy része mára árammal működik, például a vonatok, a tube és a villamosok… A múltban láttunk már a vasúti vonalakon áramellátási zavarokat, és ha ez megtörténik, az katasztrofális. A kórházaknak és adatközpontoknak megvannak a saját tartalék generátorai és az áramellátással kapcsolatos üzletmenet-folytonossági tervek. Ez olyan szolgáltatásokra is igaz, mint a segélyszolgálatok.”

Ahol Nagy-Britanniában áramszünet fordulhat elő, az a magánházak Grimshaw szerint, egy esetleges „legrosszabb” forgatókönyv esetén. Amit már tudunk, az az, hogy az esetleges tervezett áramszünetek valószínűleg „este 16 és 19 óra közöttre korlátozódnának azokon a hétköznapokon, amikor januárban és februárban nagyon hideg van”.

Az országban az áramfogyasztási szokások korábban „nagyon kiszámíthatóak” voltak, az 1980-as években. De a modern világban egyre több a változó, és ez kevésbé kiszámíthatóvá teszi. Energiafelhasználási szempontból 16 órától 19 óráig a legnagyobb az igény. Ilyenkor az emberek a közlekedési hálózatokat használják a munkából való hazautazáshoz.

„Az utolsó hasonló áramkimaradások Nagy-Britanniában az 1970-es években voltak, a szervezett sztrájkok során. Az emberek ekkor átélték, hogy otthonukban elment az áram időnként. A különböző területeken különböző időszakokban volt áramszünet az egyensúly fenntartása érdekében. Ezt ismét meg lehet tenni, a hálózat kapcsolgatható. Az elemek be- és kikapcsolhatók, ezzel védenek másokat.”

Grimshaw úr hangsúlyozta, hogy a National Grid „minden bizonnyal” a kereslet és a rendelkezésre álló mennyiség közötti egyensúly legjobb módját fogja mérlegelni. A nyári aszály idején bevezetett szabályokhoz hasonlóan az a javaslat, hogy korlátozzák az áramellátást a nem alapvető fontosságú szolgáltatások – például az elektromos autók bizonyos időszakonkénti töltése – esetében, hogy ezzel kiegyensúlyozzák a keresletet.

Grimshaw azonban hangsúlyozta, hogy „közösen sikert érhetünk el” az energiafogyasztás csökkentésével a kritikus időszakokban. Azt mondta: „Ne azt csináljuk hogy hazajövünk, és akkor kapcsoljuk be a mosógépet vagy a szárítógépet, időzítsük ezt a nap másik szakára, amikor alacsonyabb az energiafelhasználás. Mindannyian részt kell vállaljunk ebben közösen…”

A háztartások érintettsége mellett egyes nehézipari ágazatok is arra kényszerülhet, hogy 16 és 19 óra között csökkentsék energiaigényüket. Grimshaw hozzátette: „Ezt az opciót is folyamatosan vizsgálják. Biztos vagyok benne, hogy jelenleg különös figyelmet fordítanak rá. Az ilyen terveket évek óta vizsgálják, így nem szokatlan. Az otthonok fogyasztása sokkal kevesebb, mint a nehéziparé. Tehát azt hiszem valószínűbb, hogy a nehézipart komolyabban fogja érinteni a helyzet, mint a magánfelhasználókat.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után