Egy egész évvel is elhalaszthatják a Brexit tárgyalások megkezdését 1

Esély van rá, hogy a Brexit tárgyalásokat el kell halasztani egy évvel, ha Theresa May ragaszkodik ahhoz, hogy az új kereskedelmi megállapodást a kilépés feltételeivel egy időben tárgyalják, mivel ekkor az Unió vezető megbízottjának, Michel Barniernek fel kell készülnie az új témákból is a céljaikra.

Egy egész évvel is elhalaszthatják a Brexit tárgyalások megkezdését 3

A 27 tagállam forrásai szerint a megbeszéléseket lehet egy időre jegelik, és nem június 19-én kezdődnek, mint ahogy tervezték, hanem elnapolják addig, amíg újraalakítják a terveiket annak megfelelően, amihez May ragaszkodik. Az EU úgy tervezte, a kiválás feltételeit, a dolgozók és állampolgárok jogait, valamint az Írországgal közös határon az együttműködést beszélnék meg, mielőtt áttérnének az új kereskedelmi szerződésre.

„Ha ezt a brit kormány nem tudja elfogadni, akkor viszont nekünk szükségünk van egy évre ahhoz, hogy ezek alapján Barniert felkészítsük az új irányvonalakra és célokra” – mondta egy európai diplomata a Guardianak. Jean-Claude Juncker eközben azért sürgeti a briteket, hogy állapodjanak meg minél hamarabb európai szövetségeseikkel.

Az előrehozott választások kínos eredménye után pedig Twitterre ezt írta ki: „Nem tudjuk még, mikor kezdődnek a Brexit tárgyalásai. Azt tudjuk, mikor kell véget érniük. Mindent megteszünk, hogy elkerüljük azt, hogy ne legyen megállapodás a ’nem tárgyalunk’ hozzáállás ellenére”.

Azonban közben az Unióból való kilépésért felelős osztály (DExEU) kiküldött egy értesítést az Európai Bizottságnak, hogy a logisztikához kapcsolódóan már a héten kellene egy elő-megállapodást kötni.

„A brit miniszterelnöknek az az utasítása, hogy minél hamarabb kezdődjenek el a kilépést lehetővé tevő tervek kidolgozásai” – mondta May uniós tanácsadója. Többen kifejezték ezzel kapcsolatban aggodalmukat, és egyes kabinettagok szerint May-nek sürgősen el kellene engednie az „ideológia által vezérelt hozzáállását”, de ennek ellenére Michael Fallon védelmi miniszter szerint a kormány nem változtatott álláspontján ezzel kapcsolatban.

„Egy sikeres Brexitet akarunk, ami megőrzi az eddigi kereskedelmi kapcsolatunk Európával, ugyanakkor lehetőséget ad a bevándorlás kontrollálására, valamint nyitásra új piacok felé a világban” – mondta a BBC-nek. „Nem változott a nézőpontunk a Brexittel kapcsolatban. Olyan megállapodást akarunk, ami továbbra is lehetőséget ad az egységes piachoz való hozzáféréshez, amiben lerendezzük a bevándorlás kérdését, és amivel folytathatjuk a biztonsági kooperációt az EU tagállamaival – egy olyan megállapodást akarunk, ami mind a mi érdekeinket, mind az Unió érdekeit is képviseli.”   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után