Egész Angliában be fogják tiltani a mobiltelefonokat az iskolákban 1

A brit kormány ígéretet tett arra, hogy betiltja a mobiltelefonokat az iskolákban szerte egész Anglia területén. Az Oktatási Minisztérium ma új útmutatást adott ki, amely „biztosítja az egységességet” az osztálytermekben ebben a tekintetben egész Anglia területén.

Egész Angliában be fogják tiltani a mobiltelefonokat az iskolákban 3

Tavaly, a Tory Párt októberi konferenciáján Gillian Keegan oktatási miniszter ígéretet tett arra, hogy olyan változtatásokat fog előterjeszteni, amelyek segítségével betiltják a mobiltelefonok használatát az iskolákban. A legújabb kutatások szerint a középiskolások 29%-a használt már mobiltelefont akkor is, amikor nem kellett volna.

Az ígéretet szkepticizmus fogadta, az Iskola- és Kollégiumvezetők Szövetsége részéről. Jelenleg Angliában az egyes iskolaigazgatók egyéni döntésétől függ, és ők maguk határozzák meg az iskolákban a mobiltelefon használatra vonatkozó irányelveket. A jogilag még nem érvényesített útmutatás utasítja az igazgatókat, hogyan tiltsák meg a telefonhasználatot, nemcsak az órákon, hanem a szünetekben és az ebédidőben is.

Ms. Keegan elmondta, hogy ez „egyszerűsíti a helyzetet és következetességet” biztosít a tanárok számára, ugyanis jelenleg „nagy eltérések mutatkoznak abban a tekintetben, hogy a különböző iskolák hogyan kezelik a mobiltelefonok használatát illetve a használatukra vonatkozó korlátozásokat”.

Hozzátette azt is, hogy: „Az iskolák olyan helyek, ahol a gyerekek tanulhatnak, és a mobiltelefonok egy elég komoly és nem kívánt zavaró tényezőt jelentenek az osztályteremben. Most eszközöket adunk keményen dolgozó tanáraink kezébe, hogy cselekedhessenek a diákok viselkedésének javítása érdekében, és lehetővé tegyük számukra, hogy azt tegyék, amihez a legjobban értenek, hogy tanítsanak.”

Tom Bennet, aki az oktatási minisztériumnak ad tanácsot a viselkedéssel kapcsolatban, a következőket mondta: „A mobiltelefonok mindenütt elterjedtek, de egyre jobban megértjük, milyen károsak lehetnek a gyermek szociális és oktatási fejlődésére. És a legkevésbé előnyös helyzetben lévők szenvednek a legtöbbet. Sok iskola már rendelkezik valamilyen erre vonatkozó szabályzattal, de ez az útmutatás egyértelmű iránymutatást ad mindenkinek, beleértve a szülőket is, hogy mi a helyes és mi nem a gyermek jóléte szempontjából.”

Geoff Barton, az Iskola- és Kollégiumvezetők Szövetségének főtitkára azt mondta, hogy nem számít rá, hogy az új iránymutatásnak érezhető hatása lesz, és azt mondta, hogy az eszközök „kényszeres használata” nem az iskolákban történik, hanem „amikor a gyerekek nem az iskolában vannak”.

„Már magunk sem tudjuk, hányszor jelentették be a miniszterek a mobiltelefonok elleni fellépést az iskolákban. A kormány sokkal jobban tenné, ha az energiáit arra fordítaná, hogy az internetes platformokat jobban kontrollálja, amelyeken keresztül a gyerekek zavaró és extrém tartalmakhoz férhetnek hozzá.” – mondta Geoff.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után