Kirúgtak egy takarítónőt mert megevett egy nyavalyás £1.50-os szendvicset egy menő ügyvédi irodában 1

Egy takarítónő, aki óránként mindössze 13 fontért dolgozott, elmesélte, hogy elbocsátották, mert elvitt egy szendvicset, amelyet a város egyik vezető ügyvédi irodájában egy meeting után otthagytak.

Kirúgtak egy takarítónőt mert megevett egy nyavalyás £1.50-os szendvicset egy menő ügyvédi irodában 3

Gabriela a Devonshires ügyvédi iroda által szerződtetett takarítóügynökségen keresztül dolgozott a cégnél, amely közel 21 millió GBP nyereséget ért el az elmúlt adóévben, és ugyanebben az időszakban több mint 46 millió GBP árbevételt csinált.

A United Voices of the World unió (UVW) szerint az egyedülálló anyát közvetlenül karácsony előtt rúgták ki, miután megvádolták “lopással” mert elvett egy otthagyott szendvicset. Az ügyvédi iroda állítólag felvette a kapcsolatot a Total Clean nevű ügynökséggel, hogy tudassák velük, hogy a megmaradt szendvicseket nem adták vissza – írja a Times. Az ügynökség ezek után nemes egyszerűséggel kirúgta Gabrielát.

Az UVW, amely “alacsony fizetésű, bizonytalan helyzetű és migráns munkavállalók által alapított, alulról építkező szakszervezetnek írja le magát”, jogi lépéseket tesz a Total Clean ellen.

Az UVW szerint Gabrielát, aki egy ecuadori származású egyedülálló anya, két éves munkaviszony után közvetlenül karácsony előtt rúgták ki „lopás” miatt – a szóban forgó „lopás” pedig egy 1,50 GBP értékű Tesco tonhalas szendvics volt, amit ő „orvul” megevett, miután egy ügyvédi értekezlet után otthagyták, és amúgy is ki kellett volna dobni.

„A takarítók ilyen nevetséges indokok alapján történő kirúgása nem ritka, de mindig felháborító, és az UVW-nél mi ezt nem hagyhatjuk. Bíróságra visszük az ügyet, és bár ez időbe telik, de addig is megteszünk mindent, amit tudunk és harcolni fogunk.”

A Devonshires elhatárolódott a döntéstől, mondván, szívesen látnák Gabrielát, ha a Total Clean visszaadná neki az állását. A cég azt mondta, hogy “kifejezetten” felszólította a Total Clean-t, hogy ne tegyen lépéseket Gabrielával szemben, és hozzátette, hogy a kirúgásáról szóló döntést “a devonshires bármiféle beavatkozása vagy befolyása nélkül hozták”.

A cég szóvivője hozzátette: “Világossá tettük a Total Clean-nek, hogy soha nem fogjuk kifogásolni, ahogyan azt eddig sem tettük, ha Gabriela újból nálunk dolgozna, ha a Total Clean úgy dönt, hogy megváltoztatja álláspontját”.

A Total Clean azt mondta, hogy “meg akarja őrizni a dolgozóinak és szolgáltatásuknak az integritását azáltal, hogy megfelelően kezelik azokat a tevékenységeket, amelyek aláássák a kimagaslóan jól dolgozó csapatuk kemény munkáját és hírnevét. A bizalom és az őszinteség rendkívül fontos számukra”.

A cég szóvivője hozzátette a megfelelő vizsgálati és fegyelmi eljárást követően, hogy minden lépés összhangban volt az Egyesült Királyság munkajogi előírásaival.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után