Durván kitolt egy magyar apukával a Royal Mail – több száz fontjába került a „malőr” és kárpótlásul pár bélyeggel szúrták ki a szemét 1

Egy magyar apuka, aki a „posta lassúsága” miatt kénytelen volt elrepülni egy útlevélért Magyarországra, bírálta a Royal Mail-t, amiért mindössze néhány bélyeget ajánlott fel neki kárpótlásul.

Durván kitolt egy magyar apukával a Royal Mail – több száz fontjába került a „malőr” és kárpótlásul pár bélyeggel szúrták ki a szemét 3

Cseke Attila, a skóciai St Andrew’sból 300 fontot költött egy repülőútra, amikor lánya útlevele még mindig nem érkezett meg tíz nappal azután, hogy június 7-én feladták az edinburghi magyar konzulátusról. Fia, Máté útlevelét ugyanazon a napon küldték el, mint Liáét, és az két nappal később már meg is érkezett otthonukba, így Cseke úr azt feltételezte, hogy a másik út közben elveszett.

Az azt követő napon így lemondta Lia jelentkezését és új útlevelet rendelt. Természetesen ez után megérkezett az eredeti, de a törlés miatt már nem volt érvényes. Attól tartva, hogy az új nem érkezik meg időben a tervezett családi nyaralásra Gran Canaria-ra július 12-re, lefoglalt egy repjegyet egy július 4-i járatra Magyarországra, hogy személyesen hozza el az útlevelet majd kártérítést kért a Royal Mailtől a késés miatt.

Legnagyobb megdöbbenésére azonban mindössze nyolc első osztályú bélyeget tudtak neki felajánlani, 7,60 font értékben. Cseke úr elmondása szerint azt mondták neki, hogy nem kap mást, mert végül megérkezett az útlevél.

Durván kitolt egy magyar apukával a Royal Mail – több száz fontjába került a „malőr” és kárpótlásul pár bélyeggel szúrták ki a szemét 4

„Egyszerűen egyáltalán nem veszik figyelembe ennek az emberi tényezőjét. Az egész nagyon lehangoló volt. Megdöbbentő volt látni, hogy egy nagy cég hogyan tud hozzáállni egy ilyen helyzethez. Éveken át dolgoztam a vendéglátásban – nagyon fontos észben tartani, hogy egy emberrel van dolgod, nem csak egy ügyszámmal. Azt mondták, hogy ők pontosan a protokoll szerint jártak el, de úgy érzem, ezzel csak hülyének nézik az ügyfelet.” – mondta.

A családi kirándulás azért is volt különleges, mert Cseke úr és felesége Anita 50. születésnapja, valamint 15. házassági évfordulójuk is mind ott lett volna megtartva.

Cseke úr hozzátette azt is, hogy: „Nagyon rossz helyzetben voltunk. Senki sem látta, hol van az útlevél. A konzulátus azt mondta, hogy töröljük az útlevelet és kérjük meg újra, és azt is hozzátették, hogy gyorsabb, ha Magyarországon vesszük át.”

„Nehéz döntés volt, de úgy éreztem, ez az egyetlen helyes lépés. Hatalmas megkönnyebbülés volt megszerezni az útlevelet, de a stressz, a költségek és az idő nagyon megviselte az egész családot.”

A Royal Mail szóvivője ezt mondta: „Elnézést kérünk az útlevél kézbesítésének késedelme miatt az ügyfélnek okozott kellemetlenségekért. Panaszukat továbbították a Postai Felülvizsgáló Testülethez, amely újra értékelte a panasz tényeit, és döntött a megfelelő kártérítésről. Az ügyfelet további részletekkel látták el, hogy miként fellebbezhetnek a döntés ellen.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után