Döbbenetes új statisztikai adatok a Brexit hatásairól az Egyesült Királyságra nézve 1

A legfrissebb adatok szerint a tej és a tejszín eladása az EU irányába elképesztő mértékben, 96% -kal, míg például a csirke és a marhahús értékesítése közel 80% -kal csökkent a Brexit óta.

Döbbenetes új statisztikai adatok a Brexit hatásairól az Egyesült Királyságra nézve 3

Összességében elmondható, hogy a Boris Johnson Brexit megállapodása kapcsán felállított kereskedelmi korlátok az év eleje óta több mint 1,1 milliárd fontjába kerültek az exportőröknek – állítja az Élelmiszer- és Italszövetség. A szervezet szerint „elengedhetetlen”, hogy az Egyesült Királyság sürgősen folytassa az EU-val folytatott tárgyalásokat a válság megoldása érdekében, erre azonban a miniszterelnök eddig nem volt hajlandó.

A statisztikák teljesen egyértelműen kimutatják, hogy az EU-ból való távozás – és nem pedig a Covid-19 hatása – áll az export összeomlása mögött, amióta az átmeneti időszak december 31-én véget ért.

Az EU-n kívüli országokba irányuló élelmiszerek és italok exportja mindössze 8,7 százalékkal nőtt 2020 februárja és 2021 februárja között, míg ezzel szemben 40,9 százalékkal csökkent az EU irányába. A Downing Street eddig visszautasította az iparág vezetőinek felszólításait a tárgyalások újbóli megnyitására Brüsszellel, azt az egyet leszámítva, hogy próbálják megoldani az Észak-Írország körüli egyre elfajuló válságot, amely ugye szintén főként a Brexithez köthető.

De Dominic Goudie, az FDF nemzetközi kereskedelemért felelős vezetője azt is elmondta, hogy: „A legnagyobb piacunkra, Írországba irányuló export is több mint kétharmadával csökkent. Az Egyesült Királyság vállalkozásai továbbra is küzdenek a következetlen és helytelen követelésekkel az EU határain, és emellett a kisvállalkozásokat pedig nagyon súlyosan érinti az EU-ba történő szállítási rendszer összeomlása. Elképesztően fontos lenne, hogy az EU – Egyesült Királyság partnerségi tanácsát és annak szakosodott szakbizottságait minél hamarabb összehívják a problémák sürgős megoldása érdekében.”

Az FDF bevallása szerint az EU-ba irányuló export valamelyest erőre kapott a januári 76 százalékos visszaeséshez képest, de továbbra is durván 41 százalékkal marad el az egy évvel korábbi adatoktól. Emellett az EU irányából érkező import 17 százalékkal csökkent – annak ellenére, hogy a világ többi részéről csaknem 6 százalékkal emelkedett. A sertéshús, a csirke és a marhahús importja több mint 30 százalékkal csökkent, a gyümölcsöké és zöldségeké pedig 21, illetve 13 százalékkal csökkent.

A Brexit kereskedelmi megállapodás az állati és növényi termékeket sújtotta a legjobban, mivel nem tért ki külön az űrlapok kitöltésének és a fizikai ellenőrzéseknek az elkerülésére. A múlt hónapban a lordok bizottsága arra figyelmeztetett, hogy a növények és állatok ellenőrzése a kereskedelem „állandó akadályává” fog válni, hacsak az Egyesült Királyság nem megy bele egy másik megállapodásba.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után