A maszkviselés és a távolságtartás bizonyos szabályai akár jóval tovább is érvényben maradhatnak Angliában 1

Néhány társadalmi távolságtartási és maszkviselési szabály érvényben marad majd a szigetországban, azután is, hogy az élet júniusban visszatér a normális kerékvágásba – utalt rá egyik legutóbbi nyilatkozata során Dominic Raab.

A maszkviselés és a távolságtartás bizonyos szabályai akár jóval tovább is érvényben maradhatnak Angliában 3

A kormány jelenleg is vizsgálja, hogy milyen „extra biztosítékokra” lesz szükség, miután a jelenlegi ütemterv június 21-én a végéhez ér – mondta a külügyminiszter. A múlt héten ugyanakkor Boris Johnson azt mondta, hogy “nagyon jó esély” van a koronavírus korlátozások jövő hónapban történő teljes megszüntetésére, ami tőle talán az eddigi legpozitívabb kijelentés volt az utóbbi időszakban.

De Mr. Raab már sokkal óvatosabban fogalmazott, mondván, hogy: „Azt vizsgáljuk, milyen extra biztosítékokat, óvintézkedéseket kell majd esetleg bevezetni. Június végére el akarunk jutni egy olyan állapotba, hogy az élet újra olyan legyen mint volt, vagy legalább is valami ahhoz nagyon közeli, de még így szükségük lesz bizonyos biztosítékokra.”

Arra a kérdésre, hogy magyarázza el, mire is gondolt konkrétan, a külügyminiszter hozzátette: „A távolságtartás kapcsán, vagy esetleg a maszkviselés körül lehetnek majd olyan szabályok, amik megmaradnak, de nem igazán akarok egyelőre ebbe belemenni. Ez csak néhány lehetőség.”

Mr. Raab egy másik kínos téma kapcsán is „megfutamodott” és inkább nem kívánt állást foglalni. A skót Tory vezető ugyanis azt mondta nemrégiben, hogy a miniszterelnöknek le kell mondania, ha megszegte a szabályokat a lakása felújítása kapcsán. Arra a kérdésre, hogy Mr. Johnson lemondjon-e, ha megszegte a szabályokat, Douglas Ross azt válaszolta: „Természetesen.”

Raab úr azonban azt mondta, hogy a miniszterelnök sorsa „csak spekulálgatás” és hozzátette, hogy: “Azt hiszem, az a helyes dolog jelen körülmények közt, ha tiszteletben tartom a felülvizsgálatok integritását, és hagyom őket lefutni – ahelyett, hogy megjegyzéseket tennék arra vonatkozólag, hogy szerintem mi lesz, vagy mi nem lesz.”

Visszatérve a koronavírussal kapcsolatos szabályokhoz, a tudományos tanácsadók bizakodnak abban, hogy a fertőzések aránya, a kórházi betegfelvételek és a halálozások száma tovább csökken, ami lehetővé teszi a koronavírus miatt bevezetett sürgősségi törvények eltörlését, az eredetileg kijelölt napon. Ez pedig végre lehetővé tenné a tömeges összejövetelek, éjszakai klubok, fesztiválok, konferenciák és egyéb olyan események visszatérését, amelyek tavaly nyáron nem kerülhettek megrendezésre.

Ami viszont még egyáltalán nem biztos, az az, hogy visszatérhet-e majd minden a régi kerékvágásba az oltási tanúsítványok nélkül. Raab többször is úgy nyilatkozott, hogy „szinte minden társadalmi korlátozás feloldása”, és azt mondta, hogy a kormány továbbra is „bizonyítékok alapján fog dönteni”.

Ami viszont már szinte biztos, hogy május 17-én jön a korlátozások feloldásának következő lépcsője, amelynek kapcsán részletesebb tájékoztatás majd az azt megelőző héten várható.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után