Újabb rekordot döntött ugyanis még tovább – 7,75 millióra – emelkedett a tervezett NHS-kezelésekre várakozók várólistája Angliában. Az augusztus végi adat több mint 100 ezerrel haladta meg az előző havit.

Döbbenetes! Rekordméretűre nőtt az egészségügyben a várólista Angliában – közel 8 millióan várnak műtétre vagy valamilyen ellátásra 2

Az adatok szerint Angliában csaknem 9000 ember várt augusztusban már több mint 18 hónapja a kezelésének megkezdésére. Valamennyi rákkal kapcsolatos várakozási idő is elmaradt a kitűzött célokhoz képest, és nőtt a mentők kiérkezésének átlagos ideje és a sürgősségi osztályokon való várakozási idő is.

Az egy évnél régebb óta kezelésre várók száma is meghaladta az előző havi adatot, durván 397 ezer fővel. A növekvő várólisták ellenére az NHS 10%-kal több beteget lát el, mint a járvány előtt – augusztusban 1,42 millióan kerültek le a várólistáról, szemben a 2019 augusztusi 1,29 millióval. Rishi Sunak miniszterelnök az NHS-es várólisták csökkentését is az egyik legfontosabb célkitűzéseként jelölte meg, amikor megválasztották.

A betegek a legkülönfélébb kezelésekre várnak, a csípőprotézistől a rákos daganatok eltávolítására irányuló műtétekig. Peter Friend professzor, az angliai Királyi Sebész Kollégiumtól azt mondta, hogy a megnövekedett kereslet, a rekordszámú üresedés és a tömeges munkabeszüntetések tovább növelik a várólisták hosszát.

“Miközben az NHS munkatársai továbbra is keményen dolgoznak a várólisták csökkentésén, ez rendkívül kihívást jelentő körülmények között történik – ráadásul mindez még mielőtt a téli nagy hajtás beköszöntött volna” – mondta.

Döbbenetes! Rekordméretűre nőtt az egészségügyben a várólista Angliában – közel 8 millióan várnak műtétre vagy valamilyen ellátásra 3

Az NHS nemzeti egészségügyi igazgatója, Sir Stephen Powis professzor a következőket mondta: “Tudjuk, hogy a sok sztrájk továbbra is nyomást gyakorol a szolgáltatásokra és a kapacitásra, ami nagy nyomást gyakorol a kórházakra így a tél előtt. A múlt hónapban pl. több 999 segélyhívás volt, mint bármely hónapban ebben az évben, valamint a valaha volt legforgalmasabb szeptemberen vagyunk túl a sürgősségik látogatottsága tekintetében, ami csaknem 8%-os növekedés az előző év azonos hónapjához képest.”

“De a nyomás ellenére a mai adatokból egyértelműen kiderül, hogy az NHS munkatársai hihetetlenül keményen dolgoznak a betegek ellátásán, mivel augusztusban 10%-kal több beteg került le a várólistáról, mint a járvány előtti azonos hónapban.”

Eközben Dr. Tim Cooksley, a Society for Acute Medicine munkatársa arra figyelmeztetett, hogy az ellátásra szoruló betegek számára a téli hónapok “borzasztóak lehetnek”.

“A magas hiányzási arány, a kiégés és a személyzet alacsony morálja továbbra is uralja az egészségügyi ellátás jelenlegi helyzetét az Egyesült Királyságban” – mondta.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után