Nagy-Britannia hajókat és repülőket küld Izraelnek a háborúba, közben 1.1 millió lakosnak 24 órája van elhagyni a Gázai övezetet - hatalmas támadásra készülnek 1

Rishi Sunak nemrégiben bejelentette, hogy Nagy-Britannia a Királyi Haditengerészet hajóit és RAF megfigyelő repülőgépeit egyaránt beveti a Földközi-tenger keleti részén, hogy “biztosítsa a regionális stabilitást” és támogassa Izraelt.

Nagy-Britannia hajókat és repülőket küld Izraelnek a háborúba, közben 1.1 millió lakosnak 24 órája van elhagyni a Gázai övezetet - hatalmas támadásra készülnek 3

A brit miniszterelnök kijelentette, hogy a brit katonai csapatok segítik a “biztonság helyreállítását” és biztosítják a humanitárius segélyek áramlását, miután a Hamász támadása és az izraeli ellentámadás során több ezren vesztették életüket. A következő napokban a Királyi Haditengerészet több egysége érkezik a régióba, hogy segítsen enyhíteni a kialakult válságos helyzetet, míg a megfigyelő repülőgépek pénteken kezdik meg a repüléseket, hogy segítsenek nyomon követni a segélyszállitmányokat.

Mr. Sunak ma reggel azt mondta Abdel Fattah El-Sisi egyiptomi elnöknek, hogy az Egyesült Királyság készen áll arra, hogy segítsen humanitárius célokra nyitva tartani a rafahi átkelőt Gázából, miközben arra számítanak, hogy a palesztin területekről menekültek egész tömege érkezik majd rajta keresztül.

Izrael szerint több mint 1300 ember halt meg a Hamász fegyvereseinek az ország területére történő behatolása nyomán, míg a gázai tisztviselők szerint a megtorló légicsapások legalább 1400 embert öltek meg és 6000-et megsebesítettek. Az ENSZ szerint eddig a segélyszervezetek 12 tagja vesztette életét a harcok közepette.

“Határozottnak kell lennünk annak biztosítása érdekében, hogy a héten látott szörnyű jelenetek ne ismétlődhessenek meg” – mondta Sunak a csütörtök este kiadott közleményében, amikor bejelentette a bevetést.

„Világszínvonalú hadseregünk bevetése szövetségeseink oldalán támogatja a regionális stabilitás biztosítására és a további eszkaláció megelőzésére irányuló erőfeszítéseket. Katonai és diplomáciai csapataink a régióban nemzetközi partnereinket is támogatni fogják a biztonság helyreállításában és annak biztosításában, hogy a humanitárius segélyek eljussanak a Hamász terroristái által elkövetett barbár támadás több ezer ártatlan áldozatához.”

A Downing Street 10. szóvivője szerint a térségbe küldött egységek között P-8 Poseidon felderítő repülőgépek és a Királyi Haditengerészet két hajója lesznek.

Eközben Izrael nagyjából 1,1 millió palesztint utasított a Gázai övezet északi régióinak azonnali hatállyal történő elhagyására, aminek az ENSZ szerint „pusztító humanitárius következményei lesznek”. A gázai lakosság nagyjából fele péntek reggeltől kezdve mindössze 24 órát kapott arra, hogy dél felé induljon, ami a szakértők szerint az izraeli szárazföldi offenzíva kezdetét jelentheti az övezetben.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) X-en (korábban Twitter) kiadott nyilatkozata így szólt: „Az IDF felszólítja Gáza város összes civiljének evakuálását otthonaikból délre, saját biztonságuk és védelmük érdekében, és hogy költözzenek a Gázai övezettől délre lévő területre. A Hamász terrorszervezet háborút inditott Izrael ellen, és Gáza városa az a terület, ahol a katonai műveletek zajlanak. Ez az evakuálás az önök biztonságát szolgálja.”

Az Egyesült Nemzetek Szervezete „lehetetlennek” minősítette az IDF evakuálási parancsát, és hozzátette, hogy az „pusztító humanitárius következményekkel járna”. A közleményben hozzátették, hogy az ENSZ „határozottan kéri, hogy az evakuálásra felszólitó parancsot vonják vissza, elkerülve azt, hogy a már amúgy is tragikus helyzet még rosszabbra forduljon”.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után