Döbbenetes mértékben emeli az önkormányzati adót a csődbe ment angliai nagyváros 1

A birminghami önkormányzat a rendkívüli helyzet okán a lehetséges maximum érték többszörösével emeli az önkormányzati adót (council tax), és mindemellett 600 munkahelyet szüntet meg, nagyjából 300 millió font megtakarítása érdekében.

Döbbenetes mértékben emeli az önkormányzati adót a csődbe ment angliai nagyváros 3

Nagy-Britannia második legnagyobb városának helyi önkormányzata tavaly kiadott egy hivatalos közleményt, melyben lényegében közölték, hogy a város csődbe ment, miután nyilvánosságra hozták, hogy 760 millió fontról szóló egyenlő bérezési követeléssel néznek szembe, ugyanis a munkavállalók azt állították, hogy a nők alacsonyabb fizetést kaptak és természetesen ez a hatalmas összeg nem állt a rendelkezésükre.

A kiadások sürgős visszaszorítása érdekében az önkormányzat elhalványítja az utcai lámpákat, a hulladékgyűjtés ritkulni fog, a temetési költségek pedig emelkedni fognak. A birminghami önkormányzat hétfőn egy tájékoztatón jelentette be az ideiglenes változtatásokat, ahol meghatározták, hogyan 150 millió fonttal csökkentik a költségvetésüket 2024-25-ben, és ugyanezt teszik majd 2025-26-ban is.

Az utcai lámpák fényerejének csökkentése akár évi 1 millió fontot takaríthat meg, az autópályák karbantartásának ritkítása pedig akár 12 millió fontot is megtakaríthat a magánfinanszírozási kezdeményezés (PFI) – a magánszektorral kötött partnerség – eredményétől függően.

A következő lépés a felnőttek szociális ellátásának csökkentése, amelyet 23,7 millió fonttal rövidítenek meg a következő adóévben. A Children’s, Young People and Families department 51,5 millió GBP-tal kell csökkentenie a kiadásait. A helyi önkormányzat mindemellett engedélyt kért a miniszterektől, hogy a következő két pénzügyi évben 10-10 százalékkal emeljék az önkormányzati adót. Nemrégiben hivatalosan is bejelentették, hogy idén és jövőre összesen 21%-kal fog emelkedni az önkormányzati adó összege, ami háztartások százezreinek jelent majd több száz fontos plusz költséget éves szinten.

Ezek a vágások mélyek, brutálisak és mindenre kiterjednek. Aki Birminghamben él, nem fogja megúszni – érezni fogja ezeknek a vágásoknak a hatását. Már csak azért sem, mert az önkormányzati adó 21%-os emelése két év alatt több száz fonttal rosszabb helyzetbe hoz majd minden lakost.

De lesznek olyan költségcsökkentések is, melyeknek a hatását szó szerint látni fogjuk. Az olyan dolgok, mint az utcai világítás fényerejének csökkentése, valamint az utak és a terek karbantartásának csökkentése olyan területek, amelyeknek valószínűleg vizuális hatásai lesznek a városra.

De a szem elől rejtett költségcsökkentések okozhatják a legkomolyabb hatást. A felnőttek szociális ellátására és a gyermekekre, fiatalokra és családokra szánt költségvetés összesen 75 millió GBP-tal csökken.

Ezek az osztályok, szolgáltatók a város legsebezhetőbb lakosaival foglalkoznak, és tevékenységeik gyakran megelőző jellegűek. Valós aggodalomra ad okot, hogy ezek a kiadáscsökkentések rövid távon nyereséget, de hosszú távú sok embernek komoly fájdalmat és nehézségeket eredményezhetnek.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után