Döbbenetes adat: közzétették a Covid járvány „ténylegesen hány ember haláláért felelős” 1

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megállapította, hogy a koronavírus járvány összesen durván háromszor annyi halálesetet okozott világszerte, mint amennyi a hivatalosan Covid miatt elhunytak száma.

Döbbenetes adat: közzétették a Covid járvány „ténylegesen hány ember haláláért felelős” 3

A járvány áldozatainak számát globális szinten vizsgáló, eddigi legátfogóbb tanulmány szerint, a WHO becslései alapján nagyjából 14,9 millió ember halt meg a vírus következtében. Eddig összesen „mindössze” 5,4 millió Covid-ban elhunyt személyről lehetett tudni hivatalosan. A WHO becslései szerint a járványhoz közvetlenül vagy közvetve köthető „többlethalálozások” száma 2020. január 1. és 2021. december 31. között hozzávetőleg 14,9 millió fő volt.

A többlethalálozásokat a korábbi évek adatainak segítségével a ténylegesen bekövetkezett halálozások és a járvány hiányában várható halálozások számának különbségeként számítják ki. A járvány következtében az adatok alapján világszinten 13%-kal több ember halt meg a két év folyamán ahhoz képest, mint ha a Covid járvány nem lett volna.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója a következőket mondta: „Ezek a kijózanító adatok nemcsak a világjárvány hatására mutatnak rá, hanem arra is, hogy minden országnak be kell ruháznia olyan rugalmasabb és jobb egészségügyi rendszerek kiépítésébe és fenntartásába, amelyek képesek fenntartani az alapvető egészségügyi szolgáltatásokat válság idején is.”

“A WHO elkötelezett aziránt, hogy minden országgal együttműködjön egészségügyi információs rendszereik megerősítése érdekében, hogy jobb adatokat hozzanak létre a jobb döntések és a jobb eredmények érdekében.”

A szervezet úgy véli, hogy sok országban alulszámolták a Covid-ban elhunytak számát, mivel összességében mindössze 5,4 millióról számoltak be. A WHO szerint a többlethalálozások nagy része (84 százaléka) Délkelet-Ázsiában, Európában és Amerikában összpontosul, míg a többlethalálozások 68 százaléka mindössze 10 ország közt oszlik el.

Az elemzés azt is megállapította, hogy a 24 hónapos időszak során a 14,9 millió Coviddal összeköthető haláleset 81 százalékáért a közepes jövedelmű országok felelősek (53 százalék az alacsonyabb, közepes jövedelmű országokban és 28 százaléka pedig a magasabb közepes jövedelmű országokban). A magas jövedelmű országok az esetek 15%-át az alacsony jövedelmű országok pedig a 4%-át teszik ki.

Az is kiderült, hogy a halálozások globális mértéke magasabb volt a férfiak (57 százalék) körében, mint a nőknél (43 százalék), és magasabb volt emellett az idősebb felnőttek körében is a megszokottnál.

„A többlet halálozás mérése elengedhetetlen eleme a járvány hatásának megértéséhez. A halálozási trendek változásai olyan információkkal szolgálnak a döntéshozók számára, amelyek útmutatást nyújtanak a halálozás csökkentésére és a jövőbeli válságok hatékony megelőzésére irányuló politikákhoz.”

„Mivel sok országban korlátozottak az adatrendszerekbe való befektetések, a halálozások valódi mértéke sok esetben rejtve maradt. Ezek az új becslések a rendelkezésre álló legjobb adatokat használják fel, és robusztus módszertan és teljesen átlátható megközelítés alkalmazásával készültek.” – mondta Dr. Samira Asma, a WHO adatokért, és elemzésekért felelős főigazgató-helyettese.

A becslések egy globális együttműködés eredményeként születtek, amelyet a Covid-19 halálozási felméréssel foglalkozó technikai tanácsadó csoportja vezetett. Ez a csoport a világ számos vezető szakértőjéből állt, akik innovatív módszertant dolgoztak ki, hogy összehasonlítható halálozási becsléseket hozzanak létre még akkor is, ha az adatok néhol hiányosak vagy nem állnak rendelkezésre.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után