Darabokra robbant egy ház Nagy-Britanniában, Edinburghban – 1 halott, többen kórházban 1

Egy 84 éves férfi életét vesztette egy házban történt feltételezett gázrobbanás során Edinburghban – erősítette meg nemrégiben a helyi rendőrség.

Darabokra robbant egy ház Nagy-Britanniában, Edinburghban – 1 halott, többen kórházban 3

A skóciai rendőrséget pénteken 22 óra 25 perckor hívták ki a robbanás helyszínére, miután „több bejelentés” érkezett hozzájuk az esetről gyors egymásutánban. Egy 43 éves nőt és egy 54 éves férfit a mentősök kórházba szállítottak, állapotuk egyelőre ismeretlen – erősítette meg a skót tűzoltóság.

Az elhunyt férfiről egyelőre annyit árultak el, hogy a szomszédos ingatlanban lakott. A tűzoltóság ma reggel 6 óra 39 perckor hagyta el a helyszínt, miután a közvetlen veszély elhárult. A rendőrség közleménye szerint nincs gyanús, idegenkezűségre utaló körülmény.

Elővigyázatosságból több környező házat is kiürítettek, és az utca – a Baberton Mains Avenue – a szombat délelőtti órákban végig le volt zárva.

Darabokra robbant egy ház Nagy-Britanniában, Edinburghban – 1 halott, többen kórházban 4

A skót rendőrség közleménye szerint: „2023. december 1-jén, pénteken 22 óra 25 perc körül bejelentést kaptunk az edinburgh-i Baberton Mains Avenue egyik ingatlanában történt robbanásról. A mentőszolgálatok a helyszínen vannak, és azt javasoljuk az embereknek, hogy a mai nap folyamán ha tehetik kerüljék a területet.”

A skót tűzoltó- és mentőszolgálat szóvivője ezt mondta: „december 1-jén, pénteken 22 óra 26 perckor riasztottak bennünket egy gázrobbanáshoz, amely az edinburgh-i Baberton Mains Avenue egyik lakóingatlanában történt. Még az érkezésünk előtt már két sérültet is kimentettek, de az egységeink továbbra is a helyszínen vannak.”

Darabokra robbant egy ház Nagy-Britanniában, Edinburghban – 1 halott, többen kórházban 5

Az SGN gázelosztó szóvivője azt mondta, hogy őket azért vonták be, hogy segítsenek a segélyszolgálatoknak, és „biztosítsák a környező ingatlanok biztonságát”, hozzátéve, hogy „túl korai lenne még kijelenteni” hogy mi lehetett a robbanás pontos kiváltó oka.

Többen arról számoltak be az X közösségimédia-platformon, hogy a robbanás hangja egészen Gilmertonig elhallatszott, amely Edinburgh peremén található, 10,5 mérföldre a robbanás helyszínétől. Egy szemtanú szerint a Baberton Mains Avenue-i ház előtti rész tele volt törmelékkel, és gázszag volt. A szomszédok közül többen is azt mondták, érezték, hogy megremeg az otthonuk, míg egy másik személy a Twitteren azt írta, hogy egy mozi belsejéből is hallották a robbanást a közeli Wester Hailesben.

Ross Aitchison az elsők között volt a helyszínen, miután nagy robajt hallott otthonában ücsörögve. Egy nőt húzott ki a romok közül egy másik személy segítségével. Online gyűjtést indítottak a károsultaknak, aminek a segítségével már néhány óra leforgása alatt több, mint 1400 fontot sikerült összegyűjteni.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után