Nem kellett kifizetnie a parkolási bírságot egy fickónak Angliában, de hogy milyen indokkal úszta meg… azt nem fogod elhinni 1

Egy sofőr fellebbezett a parkolási bírsága ellen Angliában és nyert a helyi önkormányzattal szemben – miután rámutatott egy olyan problémára, amely nem az ő felelőssége és ezáltal kibújhatott a fizetési kötelezettsége alól.

Nem kellett kifizetnie a parkolási bírságot egy fickónak Angliában, de hogy milyen indokkal úszta meg… azt nem fogod elhinni 3

A 42 éves Chris Burton arra jött rá, hogy a kék „P” betűk egy része Buryben, Gtr. Manchester területén 6 cm-rel kisebbek a 20 cm-es minimum követelménytől. Mérőszalaggal ment nyomozni az ügyben és bizonyítékot szolgáltatni az állítására, miután 60 GBP-os pénzbírságot kapott, amikor elvitte az apját egy kórházi vizsgálatra.

A megyei bíróság ítélete kimondta, hogy Chrisnek a büntetés kifizetésére vonatkozó kötelezettségét „vissza kell vonni”, miután egy egész oldalnyi bizonyítékot nyújtott be – beleértve a táblák és a rajtuk található feliratok méretét is. Most Chris úgy gondolja, hogy az ő esete segíthet másoknak, hogy ők is merjenek fellebbezni hasonló esetekben.

Chris, egy manchesteri tévécsatorna operatőre, a következőket mondta: „Szeretnék másokat is arra biztatni, hogy menjenek vissza a Bury önkormányzathoz a régi bírságaikkal, és közöljék, hogy nem törvényesek. Az Egyesült Királyság törvényei szerint a táblákon lévő feliratnak legalább 20 cm-esnek kell lenniük, de amikor ellenőriztem az ott lévő táblákat, azokon csak 14 cm-esek voltak.”

Christ 2023. május 25-én bírságolták meg, amikor az édesapját a kórházba vitte el. Azt mondja, nem volt szabad parkolóhely a kórháznál, ezért talált helyet a Volkswagen Sharanja számára a közeli úton. Amikor azonban visszatért az autójához, a szélvédőjén már egy büntetés várta. Interneten fellebbezett a büntetés ellen, és azt mondta, hogy perceken belül elutasították, ezért júniusban ismét fellebbezett, és hónapokig semmi választ nem kapott.

Nem kellett kifizetnie a parkolási bírságot egy fickónak Angliában, de hogy milyen indokkal úszta meg… azt nem fogod elhinni 4

Szeptemberben azonban levelet kapott az önkormányzattól, amelyben azt írták, hogy az ügyet a Northampton megyei bíróság elé viszik a költségek behajtása érdekében. Chris eleinte panaszkodott, hogy a környéken lévő két, csak helyi lakosok számára fenntartott parkolótáblát vagy eltakarta egy bokor, vagy el volt fordítva.

Később úgy döntött, hogy kicsit jobban beleáll a dologba és megméri a táblák és a feliratok méretét, és utána minden bizonyítékát elküldte a bíróságnak.

Az ítélet pedig ezek után az volt, hogy „elrendelték a meg nem fizetett büntetés behajtására vonatkozó végzés visszavonását”.

Chris így foglalta össze a történteket: „Azt hittem, már megnyugodhatok, miután másodszor is fellebbeztem de mégsem. Nagyon ideges voltam. Ezek az emberek arctalanok – nem válaszolnak az e-mailekre, és nincs telefonvonal, amelyen fel lehetne őket hívni, senkivel sem tudtam megfelelően felvenni a kapcsolatot, hogy megbeszélhessem a dolgot. Bíróság elé vitték az ügyet, hogy megpróbálják behajtani a pénzt, de a bíróság mellém állt.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után