Egy férfit a fején sebesítettek meg késsel a támadók, akik egy kocsiból kipattanva rontottak egy másik autó sofőrjére London keleti részén.

Sokkoló videofelvételek láttak napvilágot, amin jól látszik, amint egy BMW tolatva menekül egy kisebb utcában és egy fekete Opel Zafira üldözi.

Miután mind a két autó megállt, azután hogy több parkoló autóba is belehajtottak, a fehér BMW-ből az utas oldalon ülő személy kimenekült és futva elhagyta a helyszínt. Ezután a másik kocsiból hirtelen kipattant 4 vagy 5 támadó, akik mind maszkot és csuklyát viseltek. Ezután a mindenféle fegyverekkel felfegyverzett támadók körül állták a másik autót.

A fegyveres csapat azután elkezdi betörni a kocsi ablakait, és megpróbálnak bejutni a járműbe, hogy hozzáférjenek a sofőrhöz, aki a BMW-ben rekedt, mivel az ő oldalán a parkoló autóktól nem lehetett kinyitni az ajtót.

A sofőr kétségbe esve próbált kijutni a kocsiból de az ajtót csak résnyire tudta kinyitni. Nem sokkal később végül sikerült kimásznia az ablakon keresztül, amit közben szintén betörtek, és egy sikátor felé menekült. Többen is a nyomába eredtek, míg a banda maradék pár tagja tovább csépelte a gépjárművet baltákkal és egyéb fegyverekkel.

A felvételen nem látható egyértelműen, de olyan, mintha valakit közben sikerülne kirángatni a kocsiból, akit a jármű túloldalán rugdosnak és ütlegelnek, amíg észre nem veszik, hogy a sofőr menekül.

A rendőrség megerősítette, hogy egy férfit szúrt sebekkel a fején és a kezein találtak meg a kiérkező járőrök és mentősök. A Scotland Yard azt is megerősítette, hogy a támadók baltákkal és késekkel voltak felfegyverkezve. Érkezett azonban olyan bejelentés is, a környéken lakóktól, hogy lövések is dördültek a támadás során az Arnold Road-on, csütörtök este hat óra magasságában.

„Mindkét jármű súlyosan megrongálódott. A BMW-ben ülő egyik férfi ezután súlyos támadás áldozata lett. A rendőrség emberei és a mentők is hamar kiértek a helyszínre. A sérült férfit egy közeli kórházba szállították. A sebesülései szerencsére nem életveszélyesek.” – nyilatkozta az eset kapcsán a rendőrség szóvivője.

A helyszínen egy lőfegyvert is találtak, valamint az ügy kapcsán egy letartóztatás is történt. Többet egyelőre nem árult el a Scotland Yard, azonban megkértek mindenkit, aki látta vagy hallotta az eseményeket, az vegye fel a kapcsolatot a hivatalos szervekkel.          Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás