Óriási szerencsével maradt életben az a kiskedvenc kutyus, aminek egy rozsdás vascső szúrta át a testét keresztben.

_88229537_dave_dog1

A kis híján halálos baleset akkor történt, amikor Dave, a kokker spániel berohant a bozótba egy sétáltatás során. Nem látta az otthagyott fémtárgyat, és nem is tudhatta szegény, hogy ha belerohan, abból nagy baj lesz. A fémtüske gyakorlatilag keresztbe átment rajta, de elképesztő szerencséjére a legtöbb szervét elkerülte az egyébként 45 cm hosszú, hegyes tárgy.

Három állatorvos sebészre volt szükség ahhoz, hogy a fém rudat biztonságosan eltávolítsák Dave testéből, amely után egy hétig még a kórházban kellett maradnia a kutyának. Még rosszabb, hogy a fémtüske keresztül döfte a kutyus nyelőcsövét is, ami miatt a gyógyulás ideje alatt nem ehetett vagy ihatott semmit napokig.

_88227774_dave_dog2

Egyelőre még csak pépesített ételeket ehet, de úgy tűnik, és a gazdája is optimista ezen a téren, hogy Dave rendbe fog jönni, és hamarosan kutya baja se lesz.

„Óriási szerencséje volt. Mindannyian azt hittük, hogy el fog pusztulni, mert nem tudhattuk, hogy a fém tárgy milyen szervein ment keresztül.” – mesélte a kutya gazdája, Mrs Keen, aki családjával együtt Middleton-by-Wirksworth-ben lakik Derbyshire területén, Észak-Angliában.

_88228988_dave_dog3

Az állat ápolása és a műtét eddig £2,300-ba került a családnak, de Mrs Keen azt nyilatkozta, hogy Dave élete fontosabb, és pénzben nem mérhető dolog.

A kutya még január 9-én sérült meg, amikor a férj, Matthew vitte ki sétálni. Mr Keen elmondása szerint a fémdarab akkor törhetett le valamiből, amikor a kutya rászaladt, máskülönben nem állt volna olyan mereven, hogy átdöfje a kiskedven testét. A házaspár nagyon hálás az állatorvosoknak, amiért megmentették Dave életét, és mi, kutyabarátok is örülhetünk, hogy egy ilyen aranyos kutyában ennyi erő és lélekjelenlét van.     Forrás: http://www.bbc.com/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára