Csigatempóban közlekedve szándékosan blokkolták a forgalmat az autópályán a teherautó sofőrök Angliában 1

Az emelkedő üzemanyag árak ellen tiltakozó hatalmas teherautó-konvoj Newcastle körül csigalassúsággal haladva torlaszolt el számos útszakaszt. A dühös autósok karavánja óránként öt mérföldes sebességgel haladt a városközpontban is, majd onnan kifelé, ezt követően pedig az A1-es autópályán.

Csigatempóban közlekedve szándékosan blokkolták a forgalmat az autópályán a teherautó sofőrök Angliában 3

A demonstrációt egy gazda szervezte meg, aki több mint 20 évvel ezelőtt már vezetett hasonló tüntetéseket. Andrew Spence (54) Leadgate-ből, Durham megyéből, a 2000-es évek elején is csinált már ilyet, és most az árak „jelentős” csökkentését követeli.

Felszólította a brit kormányt, hogy avatkozzon közbe és csökkentse jelentősen a benzinárakat, hogy ezzel is segítse a családokat a megélhetési költségek válságának kezelésében. „Mindenki tisztában van vele, hogy rengeteg család van pácban, és a kormányon lenne a sor, hogy csináljanak valamit.” Mr. Spence azt mondta, hogy a tüntetéshez „nemzetközi segítséget” kapott, és elhintette, hogy az ilyen jellegű szervezett események meg fognak ismétlődni, és hozzátette, hogy nagyon reméli, hogy egyre többen be fognak csatlakozni a járműveikkel.

„Ami a leginkább megijeszt az az, hogy egyre több ember nyafog és panaszkodik a tüntetések és a tüntetők ellen… Hát mire jó ez? Hol van az a tűz, a küzdeni akarás, a harci szellem, ami régen ott volt mindannyiunkban? Úgy látszik, hogy eltűnt sokmindenkiből…” – magyarázta Mr. Spence.

A benzin átlagos ára literenként 3 pennyel emelkedett a hónap eleje óta, és a nagykereskedelmi költségek közelmúltbeli csökkenése ellenére elérték a 147,27 pennyt. Az árak csökkentésének elmulasztása körülbelül 3,50 fontba kerül minden sofőrnek minden egyes alkalommal, amikor megtankol egy tipikus 55 literes benzines családi autót.

A dízel literenként átlagosan 150,66 pennybe kerül, ami az RAC szerint 4 pennyel kéne, hogy csökkenjen.

Simon Williams, az RAC szóvivője szintén felszólította a szupermarketeket, hogy „a helyes dolgot cselekedjék”, és azt is hozzátette, hogy a jelenlegi rendszer „nagyon nagy kitolás a járművezetőkkel szemben”.

Williams hozzátette: „Az elmúlt néhány napban a benzin nagykereskedelmi ára meredeken esett, ami azt jelenti, hogy a legnagyobb kiskereskedők abban a nagyszerű helyzetben vannak, hogy csökkenthetnék az árakat, és ezzel enyhíthetnék az Egyesült Királyságban a sofőrök terheit, akik már lassan több, mint 80 fontot fizetnek egy tele tank benzinért.

„Mivel a négy nagy szupermarket felelős az ország összes üzemanyagának 45%-ának értékesítéséért, ők folyamatosan vásárolnak, így az áraikat is azonnal hozzá igazíthatnák a nagykereskedelmi árak változásaihoz – ellentétben a kisebb kereskedőkkel, akik általában csak egyszer vesznek üzemanyagot minden két hétben.’    Forrás

(Visited 1 times, 1 visits today)
Megosztás