Brutális, előre kitervelt módon kivégezte négygyermekes volt párját és új pasiját egy féltékeny ex Angliában 1

A 35 éves Marcus Osborne-t, a Nyugat-Yorkshire-ben található Daltonból, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a leedsi koronabíróság volt élettársa, Katie Higton és annak új barátja, Steven Harnett (25) kegyetlen meggyilkolása miatt.

Brutális, előre kitervelt módon kivégezte négygyermekes volt párját és új pasiját egy féltékeny ex Angliában 3

A 27 éves Higton azt mondta a nyugat-yorkshire-i rendőrségnek, hogy attól tart, hogy Osborne súlyosan bántalmazni fogja vagy megöli őt, miután többször is megfenyegette, hogy megöli, ha lesz egy másik párja. Alig pár nappal később 2023. május 15-én huddersfieldi otthonában Osborne brutálisan halálra késelte őt és Harnettet is. A brutális, előre kitervelt támadás következtében mind a ketten a helyszínen meghaltak.

Osborne azt mondta: „Rómeó és Júlia most k***ra együtt halhat meg”. A brutális kettős gyilkosság során Higton 99, Harnett pedig 24 különböző sebesülést szerzett, a támadó többek közt eltávolította a nemi szerveiket.

Az egyik családtag magából kikelve azt kiabálta a tárgyaláson, hogy „Remélem, a pokolban fogsz megrohadni”, amikor Osborne-t elvitték. A bíró azt mondta, hogy a gyilkosságok „szexuális jellegűek” voltak, és Osborne „kóros féltékenysége” vezérelte őket.

„Nem fogadom el, hogy (a gyilkosságokat) az érzelmi instabilitás magyarázza, hogy félsz, mert gyermekkorodban magadra hagytak” – tette hozzá. “Mindent, amit tettél, a szexuális megalázást és lealacsonyítást a szexuális természetű érzések motiválták.”

A bíró azt is elmondta, hogy Ms. Higton meggyilkolása „könyörtelen és hosszan eltartó támadás volt egy teljesen védtelen nő ellen”. Azt mondta, hogy a támadás során, amely már „azelőtt elkezdődött, hogy (Ms Higton) bejutott volna a bejárati ajtón”, Osborne azt mondta, hogy „figyelmeztettelek, hogy meg foglak ölni… a te hibád, hogy ez történik”.

Ezután késsel megfenyegetett, fogva tartott és megerőszakolt egy másik nőt, akit a házban talált. A bíróság szerint négy gyerek is tartózkodott a házban a gyilkosságok idején. A bíró azt mondta, a házban fogva tartott nő elmondása szerint Osborne megmosakodott a gyilkosságok között, nevetve és gúnyolódva, sőt, később még egy szomszédot is áthívott, hogy nézze meg a holttesteket, „mintha büszke lenne arra, amit tett”.

Brutális, előre kitervelt módon kivégezte négygyermekes volt párját és új pasiját egy féltékeny ex Angliában 4

Osborne lesben állt Higtonra várva, és brutális támadásba lendült, amint ő belépett annak a háznak az ajtaján, amelyben egykor a nyugat-yorkshire-i Huddersfieldben együtt éltek. Osborne a gyilkosság után Higton telefonját használta, és úgy tett, mintha ő lenne, és a házba csalta Mr. Harnettet.

Jonathan Sandiford ügyész a következőket mondta: „A vádlott előre megfontolt és brutális kettős gyilkosságot követett el, amelyet szexuális féltékenység, Katie Higton feletti uralma gyakorlásának vágya motivált, nem volt hajlandó elfogadni a döntését, hogy a nő elhagyja őt, és a jogát, hogy kapcsolatot alakítson ki egy másik férfival. ”

Higton öt éven át volt kapcsolatban Osborne-nal, de tavaly május elején elhagyta őt egy április 28-i támadás után, ami elmondása szerint „az utolsó csepp volt a pohárban”. Később azt mondta a rendőrségnek, hogy az elmúlt két évben a volt párja „kényszeressé, irányítóvá és fizikailag bántalmazó személlyé” vált, és rendszeresen bántalmazta őt.

Sandiford elmondta, hogy korábban Osborne-t két korábbi partnere elleni erőszakos bűncselekmények miatt is elítélték már 2011-ben és 2012-ben. A gyilkosság előtti napokban Higton elmondta, hogy Osborne azt mondta neki, hogy „elvágná a torkát, ha elmondaná, amit tett”, és hogy „ha valaha is lesz másik barátja, mindkettejüket megöli”.

Osborne-t május 12-én tartóztatták le családon belüli erőszak gyanúja miatt, de szabadon engedték, azzal a feltétellel, hogy nem mehet vissza otthonukba, de ő a következő napokban kémkedett az exe után, majd a gyilkosságok éjszakáján taxival ment oda a házhoz.

A gyilkosság bejelentésekor a szakemberek épp sürgős értekezletet tartottak, hogy megvitassák Higton és négy gyermeke védelmének lehetséges módjait. A bíróságon az is kiderült, hogy a férfi a nő Snapchat-fiókjának feltörésével derített fényt a Higton és Harnett között kialakulóban levő kapcsolatról.

Higton anyjának, Nicola McAlisternek a bíróságon felolvasott nyilatkozata szerint Osborne „egy szörnyeteg a legrosszabb fajtából”. Osborne bűnösnek vallotta magát két rendbeli gyilkosságban és egyéb bűncselekményekben. A bíró plusz 10 év börtönbüntetést kiszabott rá a házban tartózkodó másik nő megerőszakolásáért és fogva tartásáért.

Azt mondta Osborne-nak: „Nincsenek enyhítő körülmények az Ön ügyében, kivéve hogy beismerte bűnösségét. Nincs olyan pszichiátriai vagy egyéb bizonyíték, amely megmagyarázná vagy segítene megérteni a tetteit. Olyan rendkívül súlyos esetről van szó, hogy még a nagyon hosszú minimális letöltendő börtönbüntetés sem lenne igazságos. Borzalmas volt, amit aznap este csinált.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után