Brutális, 25 órás késések Dovernél a brit határon: már a friss, romlandó árut sem tudják időben eljuttatni a boltokig 1

Az Egyesült Királyság fuvarozó cégei arról számoltak be, hogy a romlandó áruk minősége romlik, miután a Dover környéki torlódások akkorára nőttek, hogy akár 25 órás késésekhez is vezethetnek.

Brutális, 25 órás késések Dovernél a brit határon: már a friss, romlandó árut sem tudják időben eljuttatni a boltokig 3

A húsvéti ünnepek miatt megnőtt forgalom, a rossz időjárás és a P&O Ferries útvonalainak felfüggesztése miatt a sofőrök kénytelenek hosszú sorokban várakozni, hogy átjussanak a határon. Az Egyesült Királyságból Európába friss termékeket szállító cégek most a rövid eltarthatósági idejű élelmiszerek szállítását szeretnék előnyben részesíteni, hogy legalább azok érkezzenek meg időben lehetőség szerint.

Graham Eardley, a friss húst Európába szállító Eardley International cégigazgatója a BBC-nek a következőket mondta: „Ha hétfőn indítunk útnak bárányhúst az Egyesült Királyságból, akkor arra számítunk, hogy a termék kedden megérkezik Németországba. Most 20-25 órás késések vannak a Csatornán való átkelésnél, és a termék minősége és eladási értéke is óráról órára csökken, ha késve érkezik meg.”

A késést tovább hosszabbítják a fuvarozási szabályok, amelyek szerint a sofőröknek 11 órás szünetet kell tartaniuk, amikor megérkeznek Calais-ba, mivel forgalmi dugóban nem tudnak eleget pihenni. Eközben az utazni vágyókra is csúnya, hosszú sorok várnak az utóbbi napokban Dovernél, és figyelmeztették is az utazni indulókat, hogy ha ott akarnak átjutni a határon autóval, akkor mindenképp legyen náluk enni és innivaló. Emellett sajnos a reptereken is elég aggasztó a helyzet, de erről bővebben egy korábbi cikkünkben olvashattok.

A Brit Húsfeldolgozók Szövetsége szerint egyes esetekben több mint 24 órát kellett várni az átkelésre, ami miatt a hús és más romlandó termékek egy része elkezdett megromlani. Nick Allen, a Brit Húsfeldolgozók Szövetségének vezérigazgatója szerint az Egyesült Királyság komoly veszteséget szenved el a késések miatt, mivel az ügyfelek egyre többen inkább más országokból szerzik be az árut.

A termék értékvesztése mellett a fuvarozókat küldő cégek teherautónként akár 800 GBP veszteséget is elkönyvelhetnek, mivel fizetniük kell azért is, hogy a sofőr a forgalmi dugóban ücsörög. A késések miatt pedig késedelmes szállítási pótlékot és az áru minőségének romlását is sok esetben rájuk terhelik.

A Kent Resilience Forum közölte, hogy várják a kormánytól, hogy tanácsot adjon nekik, hogy ki kapjon elsőbbséget a sorban állók közül – ha egyáltalán legyen ilyen. Toby Howe, a fórum egyik vezetője a BBC-nek nyilatkozva azt mondta: “Nem olyan egyszerű ez a dolog, hogy csak úgy azt mondjuk, hogy akkor jöjjenek előre a húst vagy bármi romlandó terméket szállítók.”

Válaszul a Közlekedési Minisztérium közölte, hogy a forgalomirányítási intézkedéseket rendszeresen felülvizsgálják, és kijelentette, hogy a P&O „elfogadhatatlan lépése”, hogy közel 800 dolgozót rúgott ki előzetes értesítés nélkül, felelős a forgalmi dugókért.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után