Teljes a káosz a repülőtereken, és már a Csalagútnál is óriási, kígyózó kocsisorok vannak 1

Egyre nagyobbak a sorok a repülőtereken Nagy-Britannia szinte összes nagyobb repterén, aminek az utazni vágyók bizonyára a legkevésbé sem örülnek, ugyanis a kialakult helyzet eléggé megkeserítheti az emberek amúgy kellemesnek ígérkező hétvégéjét. Ráadásul már az országot kocsival elhagyni szándékozók számára is egyre szomorúbb a helyzet, ugyanis a Csalagútnál is egyre nagyobb a káosz, és ezzel együtt a kocsisorok mérete is.

Teljes a káosz a repülőtereken, és már a Csalagútnál is óriási, kígyózó kocsisorok vannak 3

Mivel az idei húsvéti hétvége minden bizonnyal a legforgalmasabb lesz a járvány kezdete óta, az infrastruktúra úgy tűnik egyre nehezebben boldogul az egyre nagyobb utazási hajlandósággal a Nagy-Britanniában élők részéről. A repülőterek és a légitársaságok már most is küszködnek a több ezer fős leépítések miatt, ami a lockdownok ideje alatt történt.

A Covid fertőzések aránya pedig ismét rekord magas az Egyesült Királyságban, így az ágazatban dolgozók közül rengetegen vannak még mindemellett betegszabin is pont a lehető legrosszabbkor. A cégek hiába próbálják minél gyorsabban megoldani a munkaerőhiányt, az utóbbi hetekben így is egyre durvább állapotok uralkodnak a brit reptereken, kiakasztva ezzel utazni indulok vagy épp hazaérkezők százezreit.

A késések, a törölt járatok százai, és az őrjítően hosszú sorban állások a biztonsági ellenőrzéseknél mind mind egyre jobban az emberek idegeire mennek, és a napokban már olyan is előfordult, hogy a rendőrség segítségét kérték a kaotikus állapotok megoldásához.

Teljes a káosz a repülőtereken, és már a Csalagútnál is óriási, kígyózó kocsisorok vannak 4

A legjobban a Heathrow, a Gatwick és a Birmingham repülőterek voltak érintettek, és a manchesteri repülőtér főnöke le is mondott az incidensek sokaságának közepette. Charlie Cornish az új vezérigazgató arra figyelmeztette az utazni indulókat, hogy legalább három órával az indulás előtt érkezzenek meg a reptérre, és azt is elmondta, hogy átlagosan 90 perces késésekre számítsanak.

„Az a színtiszta igazság, hogy jelenleg nem áll rendelkezésre annyi személyzet, hogy olyan szintű szolgáltatást tudjunk nyújtani, amit utasaink amúgy megérdemelnek.” – foglalta össze nagyon egyszerűen a problémát Mr. Cornish.

A British Airways és az EasyJet az elmúlt napokban több száz járatot törölt, és a hétvégén további késések és járat törlések várhatók. A Munkáspárt arra sürgette a kormányt, hogy tegyen sürgős lépéseket az Egyesült Királyság legforgalmasabb repülőtereinek zökkenőmentes működése érdekében.

Dovernél is hosszú ijesztő méretű kocsisorok alakultak ki, olyannyira, hogy azt tanácsolják az ott átkelni próbálóknak, hogy mindenképp vigyenek magukkal ételt meg italt, mert akár hosszú órákba is telhet mire átjutnak, úgyhogy itt sem rózsás a helyzet.

Mindez köszönhetően a P&O-tól kirúgott dolgozók tömegének, ami miatt így nem jut elegendő alkalmazott a kompok menetrendszerű üzemeltetéséhez. A komp üzemeltetője vagy 800 dolgozót rúgott ki mindenféle figyelmeztetés nélkül, ami meglehetősen nagy port kavart az utóbbi hetekben és rengeteget cikkeztek róla.

Teljes a káosz a repülőtereken, és már a Csalagútnál is óriási, kígyózó kocsisorok vannak 5

A húsvéti iskolai szünidőben három év után először korlátozások nélkül utazgathat mindenki, így az utak várhatóan ezen a hétvégén és a következő hétvégén erősen zsúfoltak lesznek. Az AA becslése szerint több mint 27,6 millió utazást terveznek az autósok a szigetországban nagypéntek és húsvét hétfő között. Úgyhogy kedves utazni vágyók, kitartást, és minél kevesebb feszültséget kívánunk mindenkinek, akár repcsivel, akár kocsival indultok meg valamerre mostanában…       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után