Botrány a Wizz Air budapesti járatán: 5 órás késéssel indult a gép, sokan el se hitték, hogy ilyen megtörténhet 1

Nem kevesebb, mint öt órával indult később a Wizz Air Budapest-Milánó járata tegnap este, mint ahogy azt kellett volna. Úgy volt, hogy a gép 19:10-kor száll fel, de az indulást előbb 21:20-ra, aztán 22:20-ra, majd pedig 00:30-ra tolták el. A java pedig csak ez után jön!

Botrány a Wizz Air budapesti járatán: 5 órás késéssel indult a gép, sokan el se hitték, hogy ilyen megtörténhet 3

A késésen sokan már lassan meg sem lepődnek, de most a Wizz Air-nek sikerült még egyet csavarnia a sztorin. Este fél 11 környékén az utasok végre felszállhattak a gépre, amin alig volt egy pár üres ülőhely. Viszont a szokásos gyors biztonsági ellenőrzés helyett néma csend volt az utastérben. Az utasok egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a pilóta kupaktanácsot tart a gép elejében a személyzet többi tagjával.

Senki nem értette, hogy mi történik, többen csak találgattak, hogy miről folyhat a diskurzus, de nem kellett nagyon sokáig várni, ugyanis a kapitány ekkor fogta és bejelentette, hogy:

“Mivel kicsúsztunk a munkaidőből, ki kell szállniuk a gépből, megvárni a készenlétben lévő ügyeletes kollégákat, akik 2 órán belül felkészítik a gépet az utazásra. Így 00:30-kor már indulhatnak is.”

Ezzel le is volt tudva az egész, lehetett mindenkinek kiszállni…

Az egyik utas, aki a gépen utazott ezt mesélte:

“Túl egyszerűnek tűnt minden. Úgy jutottunk át a biztonsági ellenőrzésen, mint kés a vajban. Eddigre már megbarátkoztunk a gondolattal, hogy 2, majd 3 órával későbbre tették a felszállás időpontját, hallottuk, hogy az elmúlt napokban az Olaszországba tartó gépekkel vannak gondok” – magyarázta a történteket Balázs.

“Az már egy kicsit furcsa volt, hogy 21:50 körül még a beszállás sem indult el, majd az utolsó gyors mosdókörünk után már last call volt kiírva a járat mellé. Futottunk, mint az őrültek, de végül odaértünk! Hiába csekkoltunk be előre online, újra becsekkoltak minket, mert mint mondták, ha új gép érkezik, ez az előírás. Lassacskán elindult a beszállás, percek múltán el is hangzott, hogy boarding is completed, majd nem történt semmi.”

“Miután a fél gép helyet cserélt, mert az újbóli check-innek köszönhetően sem ülhetett az egyik kiskorú utas az édesanyja mellé, már kezdtük elveszíteni a türelmünket: ekkor jött a bejelentés. Én ilyet még filmben sem láttam! Mégis minek kellett akkor beszállnunk, ha tudták, hogy nem indulunk sehova?”

Botrány a Wizz Air budapesti járatán: 5 órás késéssel indult a gép, sokan el se hitték, hogy ilyen megtörténhet 4

Egy másik, szintén a járaton utazó személy azt mesélte, hogy őt elkerülte az első késésről szóló tájékoztatás, így ő összesen 7 órát várt a Liszt Ferenc Repülőtéren.

Még a repülőtér dolgozói közül is többen értetlenkedve néztek a teljesen üres váróban mászkáló emberekre, ilyen történetről még nem is hallottak. Éhesek nem voltak, a légitársaság összesen körülbelül 4 ezer forintnyi kupont osztott szét az utasoknak fejenként .

Az újabb 2 órás várakozást követően miután megjött az új legénység az utasok végre ismét felszálltak a gépre majd 00:50-kor, amikor már úgy tűnt, hogy végre elindulhatnak, az új kapitány újabb bejelentést tett:

“Egy technikai hibát kell ellenőrizni, amely remélhetőleg mindössze kb. 10 percet vesz igénybe.”

Ekkor többen már teljesen az összeomlás szélén voltak, de szerencsére 8-10 perc várakozás után a probléma megoldódott és hajnalra az utasok megérkeztek Milánóba.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után