Azok az emberek, akik illegálisan tartózkodnak és dolgoznak Anglia vagy Wales területén, akár hat hónap börtönt is kaphatnak az ősszel érvénybe lépő új bevándorlási törvény egyik javaslata szerint.

immigrationenforcement

A törvény, ami a következő egy-két hónap során lép majd életbe, a gyorséttermek és az off-licence boltok ellen is tartalmazni fog további megszorításokat, mivel ezeken a helyeken nagyon sok illegális munkás dolgozik. A kiszabható büntetések közt érdemes még megemlíteni a korlátlan pénzbírságot és a fizetések befagyasztásának lehetőségét is.

James Brokenshire, bevándorlásügyi miniszter azt mondta, hogy a kormány egyre keményebben fog lecsapni a rendszert kihasználókra. A brit kormány több fontos lépést is tett az illegális bevándorlás megfékezése érdekében a nyár folyamán.

Theresa-Ma

A gyorséttermek és az off-licence üzletek akár az engedélyüket is elveszíthetik, amennyiben illegális munkásokat alkalmaznak. Nagy rá az esély, hogy a szigorúbb ellenőrzéseket a taxisokra is kiterjesztik, és mondani sem kell, hogy nem véletlenül. A vállalatok továbbá mostantól nem hivatkozhatnak majd arra, hogy nem tudták, hogy az illető illegális bevándorló, ugyanis kötelező lesz ezt ellenőrizniük mielőtt felvennék az adott alkalmazottat. Azok a munkáltatók, akiket bűnösnek találnak, két év helyett öt évet is kaphatnak.

„Mindenki, aki eddig azt hitte, hogy ebben az országban mindent meg lehet úszni szárazon, legyen vele tisztában, hogy ha illegálisan tartózkodik itt, akkor mi nem fogjuk hagyni, hogy dolgozzon, lakást béreljen, bankszámlát nyisson vagy autót vezessen. Ez minden olyan itt lakó ember érdeke, aki rendesen betartja a szabályokat.” – nyilatkozta Mr Brokenshire.

A bevándorlási hivatal komoly razziákat tervez a következő hónapok során számos építkezési vállalatnál, öregotthonnál, és takarítócégnél is. Továbbá nem olyan régen az angliai főbérlők ellen is szigorítások léptek életbe, ami őket is börtönnel fenyegetheti, ha illegális bevándorlóknak adják ki ingatlanjaikat. Ugyanakkor mostantól bírósági végzés nélkül is jogukban áll majd kilakoltatni a jogtalanul az országban tartózkodó albérlőket.

A brit kormány tehát megunta a teszetoszáskodást, és úgy tűnik, hogy most a tettek mezejére lép.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 8,100 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-34047686