Boris Johnson volt miniszterelnök nyíltan szembeszállt az új Brexit megállapodás tervével és közölte mi lesz vele a baj 1

Boris Johnson, volt brit miniszterelnök azt mondta, hogy meglehetősen nehezére fog esni, hogy támogassa Rishi Sunak új Brexit-megállapodását az Észak-Írország ügyének kapcsán.

Boris Johnson volt miniszterelnök nyíltan szembeszállt az új Brexit megállapodás tervével és közölte mi lesz vele a baj 3

Mr. Johnson – aki korábban azt állította három évvel ezelőtt, hogy „kész és működőképes megállapodást” kötött – most azt mondta, hogy a kormánynak „határozott lépésekre van szüksége” a továbblépéshez. Johnson a legutóbbi westminsteri beszédében ezt mondta:

„Nagyon nehezemre fog esni valami ilyesmire szavaznom, mert úgy véltem, valami egészen mást kellett volna tennünk. Nem számít, mennyi vakolat jött le a mennyezetről Brüsszelben…”

„Tudom, hogy kapni fogok hideget meleget azért, hogy ezt kimondom, de azt hiszem, az én feladatom, hogy ezt tegyem: tisztában kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy mi folyik itt valójában. Ez nem arról szól, hogy az Egyesült Királyság visszaveszi az irányítást, és bár vannak könnyítések, ez valójában annak a megoldásnak egy változata, amelyet tavaly Liz Trussnak már felajánlottak külügyminiszterként. Az EU így most tulajdonképpen kegyesen megengedi majd nekünk, hogy azt tegyük a saját országunkban, amit akarunk, csak nem a mi törvényeink, hanem az övék szerint.”

Sunak úr a hét elején jelentette be az új Brexit-kereskedelmi megállapodást Ursula von der Leyennel, amelyről itt olvashattok részletesebben. A brit miniszterelnök hétfői beszédében elismerte, hogy az Egyesült Királyság és az EU között „voltak nézeteltérések”, de kijelentette, hogy „kapcsolatuk új fejezete kezdődik”.

Az új megállapodás többek közt zöld és piros sávok bevezetését jelenti a határnál – az Egyesült Királyságban maradó áruk a zöld sávot használják majd, hogy elkerüljék a vámbürokráciát míg az EU-ba szállítandó árukat a piros sávon keresztül lehet majd szállítani.

A gyógyszerekre vonatkozó „mérföldkőnek számító” megállapodás is született, így az Egyesült Királyság gyógyszerszabályozó hatósága által engedélyezett gyógyszerek automatikusan elérhetővé válnak Észak-Írország minden gyógyszertárában és kórházában.

Észak-Írország egyik minisztere, Lord Caine ma beszédében azt mondta, hogy a Stormont-fék részleteit „még alaposan át kell bogarászni”. Azt mondta társainak, hogy rövidesen konzultáció következik majd az északír pártokkal ennek kapcsán.

Beszéde végén Johnson úr elismerte, hogy hibákat követett el az Észak-Írországi Protokoll aláírásakor, ami miatt a DUP kilépett a hatalommegosztásból az Ír-tengeren tapasztalható kereskedelmi akadályok miatt.

A volt miniszterelnök azt mondta: „Azt hittem, hogy ezek az ellenőrzések nem lesznek olyan megterhelőek, mivel nincs olyan sok dolog, amely ebbe a kategóriába tartozik; az áruk nagy része Észak-Írországban marad.”

A volt kormányfő ezt követően motyogva hozzátette: „Az egész az én hibám, teljes mértékben vállalom a felelősséget”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után