Boris Johnson tegnapi nyilatkozata + friss hírek a járványhelyzet alakulásáról 1

Több mint 400 százalékkal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az idősek körében Londonban a karácsonyi időszak alatt – derült ki az Evening Standard által készített elemzésből. Boris Johnson pedig ismét nyilatkozott az esetleges újabb korlátozások kapcsán.

Boris Johnson tegnapi nyilatkozata + friss hírek a járványhelyzet alakulásáról 3

A 85 és 89 év közötti nyugdíjasok hétnapos fertőzöttségi rátája a december 29-ét megelőző héten 426 százalékkal ugrott meg, a két héttel korábbi értékekhez viszonyítva. A 75 és 79 év közötti korcsoportban ugyanez az érték 422 százalékkal emelkedett, 406 százalékkal a 80 és 84 év közöttiek esetében, és 408 százalékkal a 90 év felettiek esetében. A jelentős növekedés valószínűleg legalább részben a generációk közötti keveredésnek tudható be az ünnepi időszak alatt.

A londoni közegészségügy egyik vezetője, Kevin Fenton professzor a The Standardnak azt mondta: „A karácsonynak már vége, de sajnos a Covid-19-nek még nincs, London pedig most szembesül a januári szomorú valósággal, hogy a vírus még mindig nagy hatással van az egész városra. Még mindig nagyon magasak a napi esetszámok, és aggasztó, hogy a 60 év felettiek aránya meredeken emelkedik, ami a következő hetekben megnövekedett számú kórházi betegfelvételhez vezethet. Ráadásul a kórházakban már így is sokan vannak, így ez további nyomást gyakorol majd az egészségügyi szolgáltatásokra.”

Az egészségügyi vezetők figyelni fogják, hogy az idősebb korcsoportok körében az esetek számának növekedése hogyan befolyásolja a kórházi ápolásra szorulók számát, mivel ők különösen ki vannak téve a vírusnak, ugyanakkor mostanra legtöbbjük a 3. oltást is megkapta, és a vizsgálatok pedig kimutatták, hogy az Omircon enyhébb, mint a Delta… Miközben a Covid-betegek száma emelkedik a londoni kórházakban, és keddre 3848-ra nőtt, ami közel a fele a második hullám csúcsának, az elmúlt napokban azonban csökkenni kezdett a napi új betegfelvételek száma. Ez reményre ad okot abban a tekintetben, hogy az Omicron variáns terjedése nem fogja túlterhelni az NHS-t és nem lesz szükség szigorúbb korlátozásokra.

Boris Johnson kitart a további Covid-intézkedések bevezetésének mellőzése mellett. A miniszterelnök szerint az NHS-re nehezedő nyomás „a következő pár hétben és talán még tovább” „jelentős” lesz, de ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az eddigi terven nem változtatnak.

Az aylesbury-i Stoke Mandeville Stadionnál található oltási központban tett látogatása során Mr. Johnson azt mondta, „nem kérdéses, hogy az Omicron továbbra is terjed az országban”. Majd hozzátette: “Úgy gondolom, fel kell ismernünk, hogy az NHS-re és a kórházainkra nehezedő nyomás még jelentős lesz a következő néhány hétben, és talán tovább is.” Johnson szerint ugyanakkor az emlékeztető oltás program és a B-terv intézkedései meghozták a várt eredményeket.

Johnson így folytatta: „Úgy gondolom, hogy az ország számára az az út, amelyen most haladunk a helyes út. De mindent rendszeresen felülvizsgálunk. Azok a dolgok, amiket jelenleg csinálunk, szerintem a megfelelő lépések. Tehát, folytatjuk a B-tervvel, teszünk róla, hogy az emberek komolyan vegyék, tegyünk meg mindent a terjedés megállítása érdekében, alkalmazzuk a B-terv intézkedéseit, aki csak teheti dolgozzon otthonról, aki csak teheti, viseljen maszkot a tömegközlekedési eszközökön… Mielőtt kimennél találkozni olyanokkal, akikkel általában nem szoktál, csinálj tesztet, és végül, mindenki vegye fel a 3. oltást.”

Steve Barclay, a Lancaster Hercegség kancellárja kitartott amellett, hogy a kormány nem tervezi újabb korlátozások bevezetését a B-terv intézkedéseinek sikere miatt. Barclay elmondta, hogy: „A kormány a karácsonyi időszakban is ülésezett, hogy felkészüljön minden eshetőségre. Természetesen az adatokat folyamatosan felülvizsgáljuk, de a B-terv eredményeként jelentős viselkedésbeli változást tapasztalunk. A tesztelés széles körben elterjedt alkalmazása jól mutatja, hogy a brit lakosság ésszerű lépéseket tesz a biztonsága megőrzése érdekében és hogy biztonságban tartsák barátaikat és családjukat.”

A parlamenti képviselőknek a karácsonyi szünetet követően szerdán kell visszatérniük az alsóházba. A kormány ugyanezen a napon fogja felülvizsgálni B-terv intézkedéseit. A hivatalos adatok szerint eközben vasárnap 137 583 újabb Covid-19 esetet regisztráltak Angliában és Walesben összesen. Mindeközben az NHS 110 000 alkalmazottja volt összesen beteg szilveszterkor, akik közül csaknem 50 000-en a Covid miatt…   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után