Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata: „Nagy-Britannia készen áll új szintre emelni Ukrajna támogatását” 1

Boris Johnson azt mondta a képviselőtársainak, hogy Nagy-Britannia fontolgatja az Ukrajnának nyújtott katonai segítségnyújtás „következő szintre emelését”, potenciálisan akár páncélozott járműveket is szállítva az ostromlott Mariupol városának megsegítésére.

Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata: „Nagy-Britannia készen áll új szintre emelni Ukrajna támogatását” 3

A kormányfő ezt követően azt is elmondta, hogy hosszú távon az Egyesült Királyságnak és nyugati szövetségeseinek „teljes újra kell gondolniuk” Ukrajna és a többi volt szovjet állam védelmét az orosz agresszióval szemben, és el kell látni őket NATO-fegyverekkel olyan mértékben, hogy Moszkva ne merje oda betenni a lábát. Johnson ugyanakkor jelezte, hogy Ukrajna nem számíthat arra, hogy teljes jogú NATO-tagságot kapjon, a szövetségi szerződés 5. cikkelye által biztosított katonai védelem garanciája mellett. Viszont azt mondta, hogy a NATO fegyverei biztosítják, hogy az ország „emészthetetlen” legyen minden őket megszállni akaró hadsereg számára.

Az alsóházban nyilatkozva Mr. Johnson ismét óva intette szövetségeseit a Vlagyimir Putyin rezsimje elleni szankciók enyhítésétől, válaszul egy esetleges orosz fegyverszünetre, és ragaszkodott ahhoz, hogy az orosz csapatok teljes kivonása legyen szükséges Ukrajnából ahhoz, hogy a szankciók lazítását egyáltalán fontolóra lehessen venni. Ráadásul az Ukrajnából való kivonulás alatt a teljes országot értette, beleértve a 2014 óta megszállt Krím-félszigetet és Donbász-régiót is.

Johnson megkérdőjelezte továbbá a francia Emmanuel Macron által Putyinnal folytatott tárgyalások létjogosultságát is, mondván, hogy szerinte az orosz elnökben nem lehet megbízni. Arra is figyelmeztetett, hogy a szankciók korai enyhítése „pont Putyin malmára hajtaná a vizet”.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Királyság milyen azonnali segítséget tud most nyújtani Ukrajnának, Johnson azt mondta: „Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy fokozzuk az ukránok támogatását, miközben ők védik a hazájukat. Mariupolban az a probléma, hogy az ukrán védőket szinte teljesen körülzárták. A kérdés az, hogy hogyan segíthetünk az ukránoknak felszabadítani Mariupolt, ha ez egyáltalán lehetséges. A páncélosok, az APC-k (páncélozott személyszállítók) hasznosak lennének-e nekik vagy mondjuk a páncélozott Land Rovereknek vennék-e hasznát? Ezt próbáljuk most kideríteni.”

Johnson azt mondta, kész fontolóra venni páncélos mentőautók Ukrajnába szállítását is, bár Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ezt egyelőre még nem kérte.

„Úgy gondolom, hogy afelé haladunk, hogy Ukrajnára és a volt Szovjetunió más országaira új módon tekintsünk. A NATO-kompatibilis anyagok óriási mennyisége és a jelenleg szállított fegyverek miatt szép lassan megváltoztatjuk a helyzet dinamikáját és biztonsági architektúráját. El fog jönni az a pont, amikor azt hiszem, fel kell ismernünk, hogy ez megtörtént, és remélem, olyan helyzetben leszünk partnereinkkel együtt, hogy ha nem is az 5. cikkely szerinti biztonsági garanciát kínáljuk Ukrajnának, de egy másfajta jövőt…”

„Egy olyat, hogy Ukrajna annyira megerősödjön és olyan védett legyen, hogy Putyin számára örökké emészthetetlenné váljon. Ez az út, amelyen most járunk, úgy gondolom, hogy egy nagyon produktív gondolkodásmód valamiről, ami eddig olyan probléma volt, amelyet nem tudtunk megoldani, értem ezalatt Ukrajna és más országok hontalanságát Európa biztonsági architektúrájában.” – magyarázta Mr. Johnson az Ukrajnával kapcsolatos legutóbbi beszédében.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után