Március 31: hószakadás volt Skócia és Anglia egyes részein és volt, ahol -6C-ot is mértek 1

Skócia és Észak-Anglia egyes részeit heves havazás sújtotta, miután egy új „téli” időjárási frontnak köszönhetően a hőmérséklet egyes helyeken egészen -6 °C-ig süllyedt az éjszaka folyamán.

Március 31: hószakadás volt Skócia és Anglia egyes részein és volt, ahol -6C-ot is mértek 3

A széles körben elterjedt havazás és jégeső miatt a meteorológiai intézet figyelmeztetést adott ki a szélsőséges időjárási körülmények miatt az Egyesült Királyság keleti részén, Orkneytől Doverig elsősorban a jég miatt. A Met Office arra figyelmeztette a lakosságot, hogy néhány útszakaszon, járdákon és kerékpárutakon jegesedésre számítsanak, ami miatt megnövekszik a balesetek vagy sérülések esélye – és ezzel együtt a közutakon a fennakadások, torlódások lehetősége.

A Met Office egyik szakembere arra figyelmeztetett, hogy péntek reggelre újabb időjárási figyelmeztetéseket adhatnak ki, csütörtök este pedig várhatóan hasonló eséllyel várható havazás. Aki autóba ül, azoktól azt kérték, vezessen óvatosabban, és inkább menjen lassabban.

Március 31: hószakadás volt Skócia és Anglia egyes részein és volt, ahol -6C-ot is mértek 4
Sheffield ma kora reggel

Reggel 7 óra után a BBC arról számolt be, hogy a nagy hóesés máris fennakadásokat okozott az M62-es úton Manchester környékén, ahol az Inrix forgalomjelző szolgáltatás közel egyórás késéseket jelzett. A National Highways arra kérte az északkelet-angliai autósokat, hogy vigyázzanak, ha a csütörtök reggeli órákban utaznak.

A derbyshire-i útrendészeti egység jelentése szerint a hó és a jég már három különböző balesethez vezetett az A61-es úton csütörtök reggel. Szerencsére az incidensek során senki sem sérült meg.

Március 31: hószakadás volt Skócia és Anglia egyes részein és volt, ahol -6C-ot is mértek 5
Durham

A Green Flag is óvatosságra intette az embereket az utakon, a cég kereskedelmi igazgatója, Mark Newberry szerdán így nyilatkozott: „Bár sokan úgy gondoltuk, hogy a hidegebb időt már magunk mögött tudhatjuk, sajnos úgy tűnik újra tél van.”

Március 31: hószakadás volt Skócia és Anglia egyes részein és volt, ahol -6C-ot is mértek 6
Hutton Le Hole falucska, Yorkshire területén

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint csütörtökre eső, havas eső és hózápor keveréke várható az Egyesült Királyság számos régiójában, a hőmérséklet pedig „minden területen sokkal hidegebbnek fog érződni mint amilyen valójában”.

Az ország nagy részén nulla fok alá süllyedt a hőmérséklet az éjszaka folyamán, Észak-Írországban és Anglia déli partjainál is 0°C-ig süllyedt a hőmérő higanyszála, a Skót Felföldön pedig -6°C-ot is mértek. Csütörtök reggel 7 órakor is meglehetősen fagyos volt még az idő sok helyen az Egyesült Királyságban, délen Swindonnál 0 °C volt, Powysban (Wales) -1 °C, Derryben pedig -3 °C.

Egy hét meleg, napsütéses, 20 fokos csúcsot hozó időjárás után a meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy március utolsó napjai észrevehető változást hoznak, ahogy a hidegebb sarkvidéki levegő az ország nagy részén keresztülhaladva délre nyomul, és sokak számára kellemetlen körülményeket hoz a szigetország területén. A hideg idő azonban a meteorológusok szerint hétvégére jelentősen enyhülni fog, és a jövő hét elejére már újra tavaszias, jóval melegebb időre lehet számítani.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után