Bombariadó az egyik angliai repülőtéren – a fegyveres rendőrök távolítottak el egy férfit az egyik repülőről 1

Bombariadó miatt a fegyveres rendőröknek kellett közbeavatkozniuk és leszállítaniuk egy embert az egyik repülőgépről az East Midlands-i repülőtéren.

Bombariadó az egyik angliai repülőtéren – a fegyveres rendőrök távolítottak el egy férfit az egyik repülőről 3

A rendőrség elmondása szerint a riasztást hétfőn 17 óra 15 perckor kapták, miután egy férfi azt mondta, hogy robbanószerkezet van nála. A rendőrség és a repülőtér személyzete azonnal reagált a riasztásra, és az akció során egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, de veszélyes robbanószerkezetnek nyomát sem találták.

A szemtanúk elmondták, hogy a Jet2 egyébként Törökországba tartó járata, amin az incidens történt, körülbelül három órát késett az incidens miatt, de több más járat sem tudott így időben elindulni. A járat az eredeti tervek szerint 16:45-kor indult volna Antalyába, de így csak 20:18-kor tudott végül felszállni.

A leicestershire-i rendőrség az esetről közzétett jelentésében közölte, hogy letartóztattak egy 49 éves férfi utast, akit robbanóanyag birtoklásának gyanúja miatt vettek őrizetbe. „Azóta a férfit óvadék ellenében szabadlábra helyezték, amíg a nyomozás folytatódik.” – tette hozzá a helyi rendőrség szóvivője..

Bombariadó az egyik angliai repülőtéren – a fegyveres rendőrök távolítottak el egy férfit az egyik repülőről 4

A szóvivő így foglalta össze a történteket: “Ma (hétfőn) 17:16-kor a rendőrség bejelentést kapott egy férfiról az egyik repülőgép fedélzetén az East Midlands repülőtéren, aki azt állította, hogy egy robbanószerkezet van a birtokában. A szóban forgó repülőgép még nem indult el, a földön volt az incidens idején.”

“A rendőrtisztek a repülőtéri személyzettel és a repülőgép személyzetével együttműködve azonnali válaszlépéseket tettek a bejelentésre reagálva. Az utasok védelme érdekében fegyveres rendőröket is bevetettek az akció során. Az utasításokat követve a férfi biztonságosan elhagyta a repülőgépet, ahol ezt követően letartóztatták.”

Bombariadó az egyik angliai repülőtéren – a fegyveres rendőrök távolítottak el egy férfit az egyik repülőről 5

“A repülőgépet ezek után teljesen átvizsgálták. Nem találtak robbanószerkezetet a fedélzetén, és semmi sem utalt arra, hogy a fenyegetés valós lenne. A körülmények értékelését követően úgy ítélték meg, hogy nem volt szükség a repülőgép evakuálására.”

A Jet2 szóvivője azt mondta: “Megerősíthetjük, hogy az East Midlandsből Antalyába tartó LS653-as járat tegnap este visszafordult, hogy a rendőrség el tudja távolítani a gépről a zavaró utast. A járat az utas leszállítása után végül útnak indulhatott. Szeretnénk elnézést kérni mindenkitől, aki a fedélzeten tartózkodott, az előre nem látható incidens által okozott kellemetlenségekért.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után