London metró közlekedés baleset

Az utóbbi időben a metró-aluljárókban az utasok közül sokkal többen esnek le a mozgólépcsőn a brit fővárosban mint eddig, mert nem szívesen fogják meg a kapaszkodót, mivel félnek hogy elkapják a Covidot.

London metró közlekedés baleset

A londoni metró vezetői nemrég jelentették be az ilyen jellegű balesetek számának jelentős növekedését amelynek a másik fő oka a „lerészegedett” utasok voltak, akik túlzásba vitték a lockdown végének megünneplését. Április és június között összesen tizenkét halálesetről vagy súlyos sérülésről érkezett bejelentés a londoni metrómegállókban, és további 23-ról pedig a buszokon. Ez az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva jelentős emelkedést jelent. Andy Lord, a londoni metró ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mozgólépcsőkről való lezuhanás jelentette az utóbbi időben „a legnagyobb kockázatot az utasok sérüléseinek szempontjából”.

A TfL most azt tervezi, hogy meghosszabbítja a tavaly indított teszt projektet, amelynek keretein belül a Covid ellen ultraibolya sugarakat kibocsátó eszközöket helyeznek el a kapaszkodóknál a vírus teljes felszámolása érdekében.

Az attól való félelem, hogy a Covid -ot a tömegközlekedésen kapjuk el úgy, hogy más után megfogjuk a kapaszkodókat, az egyik legnagyobb aggodalom volt a járvány első hulláma alatt tavaly. A TfL azonban intenzív tisztítási szabályzatot vezetett be a vírust teljesen kiirtó folyadék használatával.

A TfL vezetői azt nyilatkozták, hogy a kapaszkodó használatának mellőzése miatt történt sok az esések közül.  Gyakran az idősek zuhannak le, amikor a táskájukat próbálják meg a mozgólépcsőre helyezni, és mindezt úgy, hogy csak azért sem kapaszkodnak.

Mr. Lord azt mondta: „Az egyik legnagyobb kockázat a mozgólépcsőről való leesés az utóbbi időben, ami azért van, mert sokan nem merik fogni a kapaszkodót. A Probléma abból adódik, hogy az emberek attól rettegnek, hogy a kapaszkodó nem tiszta, és megérintve azt, el fogják kapni a vírust. Rengeteg időt, pénzt fordítunk a kapaszkodók tisztítására és az UV -tisztítók beszerelésére. Igyekszünk ezt minél hatékonyabban kommunikálni mindazok felé, akik nem mernek kapaszkodni a mozgólépcsőkön.”

A TfL adatai azt mutatják, hogy a sérülések száma a lépcsőkön és a mozgólépcsőkön „továbbra is viszonylag magas”, és ez az arány meghaladja az utasoknak a metróra való visszatérésének ütemét. Az olyan állomások, mint a 24 mozgólépcsővel rendelkező Waterloo vagy a West End forgalmasabb állomásai a leggyakoribb baleseti helyszínek.

A TfL szóvivője elmondta azt is, hogy eddig 93 mozgólépcsőt szereltek fel UV-tisztító egységekkel, és további 340 eszközt akarnak elhelyezni a mozgólépcsőkön 2021 végéig.     Forrás

Megosztás