London metró közlekedés baleset

A járvány kezdete óta a metró-aluljárókban az utasok közül sokkal többen estek le a mozgólépcsőn a brit fővárosban mint előtte, mert nem szívesen fogják meg a kapaszkodót, mivel félnek hogy elkapják a Covidot.

London metró közlekedés baleset

A londoni metró vezetői nemrég jelentették be az ilyen jellegű balesetek számának jelentős növekedését amelynek a másik fő oka (természetesen) a „lerészegedett” utasok voltak, akik túlzásba vitték a lockdown végének megünneplését. Tavaly április és június között egyébként összesen tizenkét halálesetről vagy súlyos sérülésről érkezett bejelentés a londoni metrómegállókban, és további 23-ról pedig a buszokon. Ez az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva jelentős emelkedést jelent.

Andy Lord, a londoni metró ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mozgólépcsőkről való lezuhanás jelentette az utóbbi időben „a legnagyobb kockázatot az utasok sérüléseinek szempontjából”.

A TfL-nek olyan tervei is voltak, hogy meghosszabbítják a tavaly indított teszt projektet, amelynek keretein belül a Covid ellen ultraibolya sugarakat kibocsátó eszközöket helyeznének el a kapaszkodóknál a vírus teljes felszámolása érdekében.

Az attól való félelem, hogy a Covid -ot a tömegközlekedésen kapjuk el úgy, hogy más után megfogjuk a kapaszkodókat, az egyik legnagyobb aggodalom volt a járvány első hulláma alatt. A TfL azonban intenzív tisztítási szabályzatot vezetett be a vírust teljesen kiirtó folyadék használatával.

A TfL vezetői azt nyilatkozták, hogy a kapaszkodó használatának mellőzése miatt történt meglehetősen sok az esések közül.  Gyakran az idősek zuhannak le, amikor a táskájukat próbálják meg a mozgólépcsőre helyezni, és mindezt úgy, hogy csak azért sem kapaszkodnak.

Mr. Lord azt mondta: „Az egyik legnagyobb kockázat a mozgólépcsőről való leesés az utóbbi időben, ami azért van, mert sokan nem merik fogni a kapaszkodót. A Probléma abból adódik, hogy az emberek attól rettegnek, hogy a kapaszkodó nem tiszta, és megérintve azt, el fogják kapni a vírust. Rengeteg időt, pénzt fordítunk a kapaszkodók tisztítására. Igyekszünk ezt minél hatékonyabban kommunikálni mindazok felé, akik nem mernek kapaszkodni a mozgólépcsőkön.”

A TfL adatai azt mutatták, hogy a sérülések száma a lépcsőkön és a mozgólépcsőkön továbbra is viszonylag magas volt ez előző év utolsó hónapjaiban, és ez az arány meghaladta az utasoknak a metróra való visszatérésének ütemét. Az olyan állomások, mint a 24 mozgólépcsővel rendelkező Waterloo vagy a West End forgalmasabb állomásai voltak a leggyakoribb baleseti helyszínek.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után