Rengetegen kiakadtak a brit miniszterelnök legújabb nyilatkozatán 1

Boris Johnson rengeteg embert feldühített a legutóbbi nyilatkozatával, amikor is az ukrajnai háborút Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséhez hasonlította, és többen „szégyenletesnek”, sokan pedig sértőnek minősítették azokkal szemben, akik épp az orosz invázió ellen harcolnak.

Rengetegen kiakadtak a brit miniszterelnök legújabb nyilatkozatán 3

Többen azt kérték a miniszterelnök kommentjeit követően, hogy a kormányfőt zárják ki az Európai Tanács jövő heti üléséről, amikor is Johnson elvileg csatlakozna az EU vezetőihez, hogy megvitassák az ukrajnai helyzetet Joe Biden amerikai elnökkel.

Mr. Johnson szombaton a konzervatív párt blackpooli tavaszi konferenciáján tartott beszédében azt mondta, hogy a világnak most a „szabadság és az elnyomás” közötti választással kell szembenéznie, és bírálta azokat, akik szerint „a zsarnokságnak való behódolás” egy elfogadható opció. Azt mondta: „Tudom, hogy ennek az országnak a lakói ösztönösen, akárcsak Ukrajna népe, minden egyes alkalommal a szabadságot választanák.”

„Amikor a britek annak idején ilyen nagy számban szavaztak a Brexitre, nem hiszem, hogy az azért lett volna, mert ellenérzéseik voltak a külföldiekkel szemben. Hanem azért történt ami történt, mert szabadon akartak dönteni a saját sorsukról, és azt akarták, hogy ez az ország képes legyen a saját útját járni.”

A miniszterelnök a kommentjeivel láthatóan párhuzamot vont az EU-tagság és az orosz invázió között.

Az Európai Tanács korábbi elnöke, Donald Tusk azt mondta: „Boris Johnson az ukrán-orosz háborút a Brexitre szavazó britekhez hasonlítja. Még mindig emlékszem Putyin és Trump lelkesedésére a népszavazás után. Borisz, a szavaid mélyen sértik az ukránokat, a briteket és a és magát a józan gondolkodást.”

Carl Bildt volt svéd miniszterelnök kijelentette, hogy Johnson-t a megjegyzései miatt ki kellene zárni az Európai Tanács jövő heti Bidennel közösen tartott üléséről. „Ez egyszerüen szégyenletes. Elszomoritó” – mondta Bildt. El kellene vetni minden olyan ötletet, hogy ezt az embert meghívjuk egy EU-csúcstalálkozóra.”

Finnország volt miniszterelnöke, Alexander Stubb kijelentette: „Ukrajna orosz agressziótól való megszabadulására való törekvését a Brexithez hasonlítani nagyjából annyira ellenszenves és sértő dolog, amennyire az csak lehet. Winston Churchill, aki még tudta mi az a szabadság, bizonyára most forog a sírjában.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után