Bajban Boris: Nyilvánosságra hozták a lockdown bulik kapcsán indított belső vizsgálat eredményeit 1

Sue Gray hétfőn közzétette a belső vizsgálat régóta várt eredményét a Downing Street-i bulikról, amelyek a lockdown ideje alatt történtek, és amelyek akár a miniszterelnök lemondásához is vezethetnek. Íme a nyomozás kulcsfontosságú pontjai és a konklúziók.

Bajban Boris: Nyilvánosságra hozták a lockdown bulik kapcsán indított belső vizsgálat eredményeit 3

Először is, a jelentés nagyon rövid, mindössze nyolc és fél oldal, vagy 12 oldal, ha beleszámítjuk a többi üres oldalt és a címlapot is. Ez magában foglalja azokat a mellékleteket is, amelyek egyszerűen újra leírják az akkori szabályozást és a vizsgálat feladatkörét. Ez a rövid terjedelem a Fővárosi Rendőrség nyomozása miatt van, ami már folyik az ügyben, így a dokumentum számos fontos részletre nem tér ki, amíg a rendőrség dolgozik az ügyön.

A jelentés végkövetkeztetése egyszerűen az, hogy „nem lett volna szabad megengedni, hogy számos ilyen összejövetel megtörténjen vagy odáig fajuljon, ameddig végső soron fajult”. Mrs. Gray hozzáteszi az összefoglalóban, hogy “jelentős tanulságokat lehet levonni ezekből az eseményekből, amelyekkel azonnal foglalkoznia kell a kormánynak”. Emellett azt is kiemeli benne, hogy „ehhez nem kell megvárni a rendőrségi vizsgálatok végét”.

Sue Gray azt is kihangsúlyozza a jelentésében, hogy “nem az én dolgom, hogy ítéletet hozzak arról, hogy megsértették-e a törvényt a vizsgált események alkalmával”, és hogy ez kizárólag a rendőrség dolga.

Azt is elmondja, hogy a rendőrség jelezte neki, hogy a 16 bejelentett esemény közül 12-t vizsgálnak összesen, és nem vizsgálják a 2020. május 15-i, 2020. november 27-i, 2020. december 10-i és 2020. december 15-i eseményeket. Ez a négy esemény nem volt annyira jelentős, hogy megérje komolyabb vizsgálatot indítani velük kapcsolatban.

A jelentés azt is világossá teszi, hogy Sue Gray a rendőrség kérése miatt, hogy ne sértse a nyomozást, úgy ítéli meg, hogy rendkívül korlátozva van abban, amit elmondhat ezekről az eseményekről, ezért úgy döntött, hogy nem tesz közzé egyelőre részletes tényszerű beszámolókat az eseményekről.

Gray azt viszont egyértelműen kiemelte, hogy a személyzet tagjai közül sokan “szinte egyáltalán nem vették figyelembe, hogy mi történik országszerte”, és hogy “a Downing Street 10. és a kabinetiroda többször is csúfosan kudarcot vallott mind a vezetésben mind a dolgok helyes megítélésében”. Azt is leírja, hogy úgy véli továbbá, hogy “a túlzott alkoholfogyasztás soha nem helyénvaló egy munkahelyen”.

Mindemellett szerinte a Downing Streeten, a miniszterelnök rezidenciáján dolgozók száma túl gyorsan nőtt, és “a Downing Street zavartalan működését támogató struktúrák ezzel szemben nem fejlődtek kellőképpen ahhoz, hogy megfeleljenek a bővítés követelményeinek”.

Boris Johnson megalázkodó bocsánatkérésre kényszerült az alsóházban az elmarasztaló jelentést követően, és bár Sir Keir Starmer „szégyentelen embernek” bélyegezte a miniszterelnököt, ő továbbra sem adja be a derekát a lemondását követelő egyre nagyobb számú képviselőtársának…       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után