Azt mondták neki csak stresszes, de miután összeesett egy szupermarketben Angliában, kiderült, hogy 4. stádiumú rákja van – egy fiatal lány megdöbbentő sztorija 1

Negyedik stádiumú rákot diagnosztizáltak egy fiatal nőnél, aki összeesett egy szupermarketben Angliában, miután az orvosok nem sokkal korábban még azt közölték vele, hogy a tünetei szimplán a stressz miatt vannak.

Azt mondták neki csak stresszes, de miután összeesett egy szupermarketben Angliában, kiderült, hogy 4. stádiumú rákja van – egy fiatal lány megdöbbentő sztorija 3

A 24 éves Mollie Mulheron nemrég tért vissza a Galápagos-szigetekről, ahol furcsa tüneteket tapasztalt, de az orvosok biztosították róla, hogy egyszerűen csak „túl stresszes”, ennyiről van szó. Annak ellenére, hogy Mulheron olyan légzési nehézségeket tapasztalt, hogy majdnem megfulladt sznorkelezés közben, az orvosok ragaszkodtak hozzá, hogy a problémák „csak a fejében” vannak.

Miután azonban visszatért az Egyesült Királyságba, egyszer csak összeesett egy nyilvános helyen, és rögtön ezt követően kórházba szállították – ahol az orvosok 15 cm-es daganatot találtak nála, amely átíveli a szívét és a tüdejét is nyomja.

Mollie-nál negyedik stádiumú non-Hodgkins limfómát diagnosztizáltak. Azt mondja, még mindig nem tudja felfogni, mi történt. Mollie azt mondta:

„Ez volt életem legrosszabb híre, nem is tudom elmagyarázni, milyen érzés most ez nekem. Csak sírtam, és sikoltoztam – a semmiből jött, tudtam, hogy valami nincs rendben, de nem gondoltam, hogy ekkora a baj. Várom, hogy kiderüljön, mennyire nagy a baj. Ez nem azt jelenti, hogy holnap meghalok, de azt jelenti, hogy a kezelést most azonnal el kell kezdeni.”

„Injekciót adtak nekem, hogy megpróbálják megőrizni a termékenységemet, hogy a gyerekvállalásra maradjon esélyem. Nagyon aggódok, hiszen mindig is anya akartam lenni.”

Mollie a leedsi Skiptonból a Galápagos-szigetekre azért utazott, hogy megvalósítsa egy régi álmát. Amíg ott volt, angoltanárként dolgozott, és örömmel fedezte fel a trópusi szigeteket.

Azonban olyan tüneteket kezdett tapasztalni, mint a légzési és nyelési nehézségek. A non-Hodgkin limfóma tipikus jelei lehetnek a nyak, a hónalj vagy az ágyék nyirokcsomóinak duzzanata, hasi fájdalom, mellkasi fájdalom, köhögés vagy légzési nehézség, tartós fáradtság, láz, éjszakai izzadás és megmagyarázhatatlan fogyás.

Azt mondták neki, hogy nincs elég diák a tanításhoz, ezért február 4-re lefoglalt egy repülőjegyet hazafelé – de az Egyesült Királyságban való megérkezés után 48 órán belül összeesett és hányni kezdett egy szupermarketben. Mentőt hívtak, és Mollie-t kórházba szállították, ahol vérvizsgálatot, röntgen- és CT-vizsgálatot végeztek rajta.

Ezek után kapta kézhez a letaglózó diagnózist, és azt mondták, hogy a daganat a szívét és érinti. Az orvosok szteroidokat írtak fel a daganat növekedésének megállítására. Az előrehaladott állapot miatt Mollie gyorsan elkezdte a kemoterápiát.

„Egész életemben fitt és egészséges voltam, mindig teljesen jól voltam – nem tudom, mi okozta ezt, egészséges és fiatal vagyok, három héttel ezelőtt Galápagoson életem legjobb élményét éltem át” – mondta Mollie.

„Még mindig nem tudom felfogni – [amikor közölték mi a helyzet], üvöltöztem anyámnak a jövőbeli terveimről, arról, hogy anya akarok lenni és férjhez akarok menni, aztán csak a falat bámultam, és sírtam. Az orvosok azonnal szteroidokat adtak nekem, hogy megállítsák a daganat növekedését, miközben megpróbálták kideríteni, mi történik.”

Azt mondták neki csak stresszes, de miután összeesett egy szupermarketben Angliában, kiderült, hogy 4. stádiumú rákja van – egy fiatal lány megdöbbentő sztorija 4

„Nem kezdhették el a kezelést, amíg nem tudták pontosan, mi az, ezért vártam, hogy megjöjjön a biopszia eredménye. Amikor végre megkaptam az eredményeket, nem az volt, amit reméltünk – ez a non-Hodgkin limfóma, amely ritka és agresszív.”

„Az orvosok bizakodónak tűnnek, hogy meg tudnak gyógyítani, és azt mondják, hogy a nálam talált ráktípus gyógyulási aránya jó, és reménytelinek tűnik a helyzet.”

„Az egyetlen szomorú dolog az, hogy ez a negyedik stádium, ami azt jelenti, hogy a mellkasom mindkét oldalán van, és átterjedt a testem más részeire is. Elkezdtem a kemoterápiát, és rosszul reagáltam az első kezelésre, de az orvosok azt mondták, hogy azért, mert túl gyorsan kezdték el, és utána minden rendben volt, csak volt néhány mellékhatása, például fejfájás. Az orvosok azt mondják, hogy sok kezelést kipróbálhatnak, mert fiatal, fitt és amúgy egészséges vagyok.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után