Az utolsó pillanatban a brit kormány mégis lefújja a vészhelyzeti tervet az áramellátás kapcsán Nagy-Britanniában 1

A National Grid úgy döntött az utolsó pillanatban, hogy mégsem vezeti be rendkívüli intézkedéseket az áramkimaradások elkerülése érdekében ezen a kedden.

Az utolsó pillanatban a brit kormány mégis lefújja a vészhelyzeti tervet az áramellátás kapcsán Nagy-Britanniában 3

Azt fontolgatták, hogy az új kezdeményezést a rendszerre nehezedő nyomás enyhítésére használják holnap este először, amikor is az előrejelzések szerint szűkös lesz az energiaellátás, és a francia atomerőművek sem lesznek képesek kiegészíteni a szükségletet.

A Rugalmas Kereslet-szolgáltatás célja az energiafelhasználás csökkentése lenne a csúcsidő idején azáltal, hogy a háztartásoknak és a vállalkozásoknak fizetnek az elektromos eszközöknek a csúcsidőn kívüli használatért. A hónap elején fogadták el a programot, hogy csökkentsék az áramkimaradások kockázatát (amire egyébként már évtizedek óta nem volt példa) az ukrajnai háború miatti energiaellátási aggodalmak közepette.

Eddig azonban csak kísérleteztek vele. Az Országos Villamosenergia Hálózat üzemeltetője (ESO) korábban hétfőn közölte, hogy fontolóra veszi a lépést, de délutánra határozatlan időre lefújta a program elindítását.

Az előrejelzések szerint nagymértékben csökken az Egyesült Királyság Franciaországból importálható energia mennyisége. Az európai ország már hónapok óta gondokkal küzd atomerőművei körül, amelyek az ország villamosenergia-termelésének körülbelül háromnegyedét állítják elő. Az EDF nevű állami energiavállalat által üzemeltetett atomreaktorok több mint fele karbantartási problémák és műszaki problémák miatt bezárt.

Ez tovább fokozta a hatalmas energiaválságot Európában, mivel az országoknak az idei téllel régi gázbeszállítójuk Oroszország nélkül kell szembenézni.

Korábbi nyilatkozatok azt sugallták, hogy a háztartásokat arra kérhetik, hogy egy bizonyos időintervallumban kapcsolják ki az elektromos készülékeiket, cserébe megtakarított kilowattóránként 3 fontot kapnának. A rendszert november elején indították el, de csak kétszer tesztelték – vagyis ez lett volna az első alkalom, hogy élesben kerül kipróbálásra.

A National Grid ESO szóvivője ma délután azt mondta: „A szolgáltatásra már nincs szükség.” Annak ellenére, hogy ezúttal elhalasztották a program elindítását, a jövőben még megtörténhet. Maga a brit miniszterelnök is azt nyilatkozta, hogy bármi megtörténhet, ezért mindenre fel kell készülni, mert egy „kihívásokkal teli tél áll előttünk”.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után