A Transport for London kibocsátott egy új Tube térképet, amelyen lépésekben tüntetik fel a távolságot a földalatti állomások között.

tubemap

Megpróbálva rávenni a londoniakat a sétára — és könnyíteni a főváros zsúfolt közlekedési hálózatán — a TfL által készített térkép megmutatja, hogy sok 1-es zónában lévő állomás kevesebb, mint 1000 lépésre van egymástól.

Például, egy séta a Cannon Streettől a Mansion House-ig mindössze 400 lépés, míg az Oxford Circus-től a Bond Streetig 700 lépést kell megtennünk. Azonban, vannak olyan állomások is London központi részén, amelyek között kicsit hosszabbra nyúlik majd a séta. King’s Crosstól Farringtonig 2600 lépést, míg Victoriatol Green Parkig 1900 lépést kell megtennünk.

map 3

A teljes térképet itt nézhetitek meg.

London polgármestere, Sadiq Khan ezt mondta: „Könnyebbé és élvezetesebbé kell tennünk a Londonban való sétát. Az új lépéseket feltüntető térkép többünket arra fog bátorítani, hogy inkább sétával tegyük meg a kisebb távolságokat. Elkötelezettek vagyunk a légszennyezés megakadályozásában, és ezért el szeretnénk elérni, hogy többen inkább a sétát vagy a biciklizést válasszák Londonban. Ez egy mókás és praktikus mód arra, hogy azoknak a londoniaknak segítsünk, akik a sétát szeretnék jobban a mindennapi életük részévé tenni.”

A számítások szerint, a Tube hálózat 1.3 milliárd utast fog utaztatni ebben az évben, amely 2002-ben még csak 800 millió volt.

Ez a szám 1.7 milliárdra fog nőni 2026-ra, mivel London népessége a számítások szerint, 8.8 millióról 10.2 millióra nő majd 2030-ra.

Az előrejelzéseknek köszönhetően, a London Undreground vezetői mindenkit arra figyelmeztettek, hogy a hálózat egyes részei 15 éven belül nem lesznek működőképesek.

A TfL legújabb „Walk the Tube” néven kiadott lépéseket feltüntető térképe azután látott napvilágot, hogy korábban már kiadtak egy hasonlót, amelyben percekben jelölték meg az állomások közti távolságot.

Convent Gardentől Leicester Square-ig csak 4 perc a séta, amíg Eustontúl King’s Crossig 12 perc.

Ben Plowden, a TFL felszíni stratégiai és tervezési igazgatója a következőket mondta: „Az emberek gyakran használják a Tube térképet arra, hogy a városban tájékozódjanak, de sokan nem jönnek rá arra, hogy néhány állomás milyen közel van egymáshoz, és hogy időt nyerhetnének, ill., több fizikai aktivitást vihetnének a mindennapi életükbe.”

„Reméljük, hogy a Tube térkép új lépéses verziója arra fogja ösztönözni az embereket, hogy új útvonalakat próbáljanak ki, és felfedezzék, hogy bizonyos helyek London központjában közelebb vannak egymáshoz, mint ahogy azt gondolták.” — tette hozzá.

Rachel Lee, a Living Streets Walking jótékonysági szervezet kutatási koordinátora azt mondta, hogy azok az emberek, akik kihasználják a térkép előnyeit, „abban a jutalomban részesülhetnek, hogy javulni fog az egészségük, a gazdaság és a körülöttünk lévő környezet”.    Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]